Θετικοί στον κορονοϊό Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ


Σε καραντίνα ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ μετά το θετικό τεστ για κορονοϊό. Είχε βρεθεί λίγες ώρες πριν θετική τον ιό η Χόουπ Χικς, μια από τις πιο κοντινές συμβούλους του Αμερικανού προέδρου. Ο Τραμπ είναι ο τρίτος ηγέτης που νοσεί μετά τον Μπόρις Τζόνσον και τον Ζαΐρ Μπολσονάρο.

Απόψε, η Πρώτη Κυρία κι εγώ βρεθήκαμε θετικοί στην COVID-19. Θα ξεκινήσουμε την καραντίνα και την διαδικασία ανάρρωσης αμέσως. Θα το περάσουμε αυτό ΜΑΖΙ”. Με αυτές τις λέξεις, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του Μελάνια βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό!

Ο Ντόναλντ και η Μελάνια Τραμπ είχαν μπει ήδη σε καραντίνα καθώς είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό η Χόουπ Χικς, μια από τις πιο στενές συνεργάτιδες του Αμερικανού προέδρου, η οποία είχε ταξιδέψει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και την Πρώτη Κυρία στο Κλίβελαντ, όπου έγινε το πρώτο debate ενόψει των προεδρικών εκλογών αλλά και στη Μινεσότα, όπου ο Τραμπ έκανε προεκλογική συγκέντρωση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο τρίτος ηγέτης που νοσεί από τον κορονοϊό. Είχαν προηγηθεί ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον ο οποίος μάλιστα είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί και στην Εντατική και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο. Και οι τρεις είχαν αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορονοϊού με (τουλάχιστον) σκεπτικισμό και οι χώρες τους το πλήρωσαν ακριβά.

Το ότι η Χόουπ Χικς είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό είχε μεταδώσει αρχικά το Bloomberg, είχε αρνηθεί να σχολιάσει ο Λευκός Οίκος αλλά το είχε επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, ξανά μέσα από το twitter.

Αποθεώνοντας τη Χόουπ Χικς που “δουλεύει τόσο σκληρά χωρίς ούτε ένα μικρό διάλειμμα”, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε γνωστό ότι η συνεργάτη του είναι θετική στον κορονοϊό και γι’ αυτό ο ίδιος και η Μελάνια είχαν υποβληθεί σε τεστ και είχαν ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία της… καραντίνας.

Η 31χρονη Χόουπ Χικς ήταν μαζί με τον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ στο Air Force One όταν την περασμένη Τρίτη ταξίδεψαν στο Κλίβελαντ για το πρώτο debate ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου. Ήταν επίσης μαζί του στο αεροπλάνο όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ ταξίδεψε στη Μινεσότα για μια ακόμη προεκλογική εκδήλωση.

Ο Τραμπ υποβάλλεται συχνά σε τεστ για τον κορονοϊό, ωστόσο η συχνότητα των εξετάσεων δεν είναι σαφής. Οι συνεργάτες του στη «δυτική πτέρυγα» του Λευκού Οίκου υποβάλλονται σε τεστ καθημερινά, όπως και οι δημοσιογράφοι που πηγαίνουν στις δημόσιες εμφανίσεις του ή ταξιδεύουν μαζί του.

Ποια είναι η Χόουπ Χικς
Η Χόουπ Χικς, η οποία είχε ενταχθεί από πολύ νωρίς στην ομάδα που διεξήγαγε την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016, ανήκει στον στενότερο κύκλο του προέδρου.

Ανέλαβε τη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας του Λευκού Οίκου μετά τη νίκη του Τραμπ, αλλά παραιτήθηκε για ένα διάστημα κι εντάχθηκε στον όμιλο Fox, στον οποίο ανήκει το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, προτού επιστρέψει στο Λευκό Οίκο.

Η Χικς, η οποία σπανίως κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ, λέγεται πως διαθέτει μεγάλη επιρροή στους διαδρόμους της Δυτικής Πτέρυγας του Λευκού Οίκου. Το πρώην μανεκέν, που δούλεψε για την Ιβάνκα Τραμπ στη Νέα Υόρκη, φέρεται να εισακούεται από τον πρόεδρο, ο οποίος — πράγμα αξιοσημείωτο — ουδέποτε έχει εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη γι’ αυτήν.

Η Χικς είναι ο πιο κοντινός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ που βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό. Και είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος αναγκάζεται να μπει σε καραντίνα.

Ο Τραμπ δέχεται σφοδρές επικρίσεις για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού, καθώς οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από αυτή παγκοσμίως (207.711 νεκροί εξαιτίας της COVID-19, 7.233.946 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως χθες Πέμπτη).

Ο ίδιος αυτο-αποθεώνεται (όπως για σχεδόν όλα όσα κάνει) για την αντιμετώπιση της πανδημίας και έχει ισχυριστεί επανειλημμένα πως οι ενέργειες της κυβέρνησής του έχουν σώσει «εκατομμύρια» ζωές.

Ο Τραμπ και οι συνεργάτες του σπανίως φορούν μάσκες κι ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χλευάζει όσους χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας συστηματικά, αψηφώντας τις συστάσεις των ειδικών.

Πηγή newsit.gr