Τα εύσημα από την Ένωση λιμενικών προς τον απερχόμενο λιμενάρχη Μυτιλήνης Αντιπλοίαρχο Φλουρή Κωνσταντίνο


Το Δ.Σ της Ένωσης μας παραβρέθηκε  στην παράδοση -παραλαβή της διοίκησης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης ,από τον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ –ΕΛ-ΑΚΤ  Φλουρή Κωνσταντίνο στον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ –ΕΛ-ΑΚΤ  Ψυχογιό Χαράλαμπο ,παρουσία του Διοικητή της 9ης ΠΕΔΙΛΣ Πλοίαρχο Λ.Σ –ΕΛ-ΑΚΤ Κωσταράκη Δημήτρη.

Με δεδομένο, ότι λόγο των μέτρων για τον Κορωναϊό και το ειδικό καθεστώς το οποίο έχει τεθεί το νησί μας η διαδικασία, πραγματοποιήθηκε με τους προβλεπόμενους περιορισμούς,  για τον λόγο αυτό θεωρούμε υποχρέωση μας τόσο απέναντι   στους συναδέλφους ,όσο και στους  προσκεκλημένους που θα παραβρισκόταν σε φυσιολογικές συνθήκες ,αλλά και για τον ίδιο τον απερχόμενο Κεντρικό Λιμενάρχη να παραθέσουμε στην επιστολή μας αυτή τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας.

Ο κ. Φλουρής  παρέλαβε το Λιμεναρχείο Μυτιλήνης σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, αποτέλεσμα τόσο της διοίκησης του νυν Υποναυάρχου κ. Πασσάδη Νικόλαου ,όπως και της δικής του συμβολής ως Υπολιμενάρχης. Το αξιοσημείωτο όμως είναι , ότι δεν επαναπαύτηκε στην απλή διαχείριση της ήδη καλής λειτουργιάς ,αλλά προσπάθησε και κατάφερε να θέσει τον ήδη ψηλά βρισκόμενο πήχη ακόμα ψηλότερα.

Αυτό φυσικά δεν ήταν καθόλου εύκολο, αφού υπήρξε μεγάλη αλλαγή στο επιχειρησιακό δόγμα  στον τομέα του Μεταναστευτικού, με επιτακτική την ανάγκη περιορισμού κατά απόλυτο τρόπο των ροών, όταν επίσημα πια η γειτονική χώρα έσπρωχνε ανθρώπους προς την δική μας .Παρόλα αυτά εφαρμόστηκε με απόλυτα επιτυχή τρόπο το σχέδιο και οι εντολές της Πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και υπό την καθοδήγηση του Αντιπλοιάρχου κ .Φλουρή του  πανάξιου προσωπικού που υπηρετεί στην Λέσβο, αλλά και των συναδέλφων που μας συνδράμουν με όλους τους τρόπους  καταφέραμε κάτι που φαινόταν εξαιρετικά δύσκολο.

Με τον τρόπο αυτό και τον περιορισμό στο ελάχιστο  των ροών ,δόθηκε ο χρόνος να αποσυμφορηθεί το νησί από τους εικοσιπέντε (25000) χιλιάδες Πρόσφυγες και μετανάστες ,αλλά και προστατευτεί τόσο ο τοπικός πληθυσμός όσο και της χώρας, αφού με των περιορισμό των ροών αποφεύχθηκε τεράστια υγειονομική κρίση εξ αιτίας του Κορωναιού.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι παρόλο της διαρκώς αυξανόμενης πίεσης , καταφέραμε να πετύχουμε κατά απόλυτο τρόπο ,χωρίς όμως να επηρεαστεί η αποτελεσματικότητα  του Λιμεναρχείου, στο σύνολο όλων των άλλων δραστηριοτήτων, αλλά αντίθετα να υπάρχει υψηλή παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, όπως  και πολλές επιτυχίες στην πάταξη παρανόμων πράξεων.

Όλα τα παραπάνω και άλλα, θεωρούμε ότι καταδεικνύουν την ικανότητα και  προσφορά του Αντιπλοιάρχου κ. Φλουρή από την θέση του Κεντρικού Λιμενάρχη με δεδομένο ότι με τον σύγχρονο τρόπο διοίκησης του έγιναν εφικτά ,με παράλληλη διαχείριση του ήδη επιβαρυμένου σωματικά και ψυχολογικά προσωπικού, που κατάφερε σε μεγάλο βαθμό με κατάλληλες παρεμβάσεις να αποφορτίσει, χωρίς να μειωθεί η αποδοτικότητα στο ελάχιστο αλλά αντίθετα να αυξηθεί.

Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι σε όλη αυτή την προσπάθεια καθοριστική ήταν καθοδήγηση των  Διοικητών της 9ης ΠΕΔΙΛΣ Υποναυάρχου κ. Πασσάδη Νικόλαου και Αρχιπλοιάρχου κ. Σκανδάλη Γεώργιου ,κάτι  που τους αναγνωρίστηκε   μαζί φυσικά με την συνολική υπηρεσιακή τους παρουσία, με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο, αφού και οι δυο αναβαθμίστηκαν και προσφέρουν πλέον από πολύ υψηλές θέσεις διοίκησης και ευθύνης.

Κλείνοντας θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε από καρδιάς το σύνολο των συναδέλφων που υπηρετούν στο νησί της Λέσβου καθώς και όλους εκείνους που είτε ως πληρώματα σκαφών, είτε τοποθετούμενοι σε άλλες υπηρεσίες, εργάζονται αδιάκοπα σε δύσκολες συνθήκες και είμαστε εμείς όλοι, που με το υψηλό επίπεδο προσφοράς  αναδεικνύουμε τις ικανότητες άξιων αξιωματικών.

Ευχόμαστε στον Αντιπλοίαρχο  κ.Φλουρή ,υγεία και οικογενειακή ευτυχία και να έχει την υπηρεσιακή εξέλιξη που του αξίζει και διαβεβαιώνουμε καλωσορίζοντας  τον νέο Λιμενάρχη Αντιπλοίαρχο Κ. Ψυχογιό, ότι θα είμαστε με τον ίδιο ζήλο δίπλα  του ώστε να πετύχει στα δύσκολο  έργο που αναλαμβάνει.

                                                                         Για το Δ.Σ.

                                                       Εκ μέρος όλων των Συναδέλφων


            Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

                ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΑΣ Φώτιος                                                   ΚΟΥΤΡΟΜΠΙΛΑΣ Γεώργιος