«Μαθήματα δημοκρατίας δεν δεχόμαστε από κανέναν…..»

 

Απάντηση Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου στην κ. Αγλαϊα Κυρίτση

Με αφορμή την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την υποτιθέμενη άρνηση της Περιφερειακής Αρχής Βορείου Αιγαίου να εγκρίνει ψήφισμα για την καταδίκη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Η  Περιφερειακή Αρχή αποφεύγει επιμελώς να μπαίνει σε δημόσιο διάλογο και σε ανούσιες αντιπαραθέσεις μέσω ανακοινώσεων με άλλες παρατάξεις, πολύ δε περισσότερο για ζητήματα που σαν στόχο έχουν την επικοινωνιακή και μόνο προβολή του «καταγγέλλοντος». Δέχεται δε και αναζητά την καλοπροαίρετη κριτική απ’ όπου και αν προέρχεται. Ωστόσο  κάποιοι ξεπερνούν τα όρια και εκλαμβάνουν την στάση αυτή ως αδυναμία. Μαθήματα δημοκρατίας δεν δεχόμαστε από κανέναν και κανείς δεν έχει εκχωρήσει το δικαίωμα αυτό στην κ. Κυρίτση. Και μπορεί η ίδια να υποστηρίζει την τέχνη του «σώπα και μη μιλάς» ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζει επίσης πως υπάρχει και η τέχνη του «να μιλάς και να μην λες τίποτα». Και σε αυτήν η κα. Κυρίτση έχει κάνει διδακτορικό…


Και το νέο σχόλιο από την Αγλαΐα Κυρίτση

Ένα κλισέ και μια... εξυπνάδα

Ο λαός μας υποδέχτηκε με αισθήματα ανακούφισης και χαράς την καταδικαστική, για τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, απόφαση του δικαστηρίου. Τώρα περιμένει να τους επιβληθεί το ανώτατο των ποινών. Έχει όμως την εμπειρία ο λαός μας και γνωρίζει ότι το φίδι του φασισμού απαιτεί πάλη και επαγρύπνηση. Μόνο η λαϊκή πάλη μπορεί να το βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου αρνήθηκε να πάρει θέση, στηρίζοντας το ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση. Αυτό είναι το γεγονός. Και για το γεγονός αυτό ο πρόεδρος

Άμεση ήταν η απάντηση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την πρόταση για το ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής. δεν είπε τίποτα.

Ο κ. Αρώνης, όμως, αρκέστηκε απλά σε ένα πολυφορεμένο (κυρίως από τον Σαμαρά) κλισέ ότι «δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από κανέναν» και σε έναν εξυπνακισμό που... εμπνεύστηκε από το εξαιρετικό ποίημα που του υποδείξαμε.

Για την ταμπακιέρα όσων αναφέραμε δεν βρήκε κυριολεκτικά ούτε μία λέξη, ούτε μία λέξη...

Ο λαός των νησιών μας κρίνει όλους.

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΛΑ.Σ

Αγλαία Κυρίτση

Γιώργος Αμπαζής

Σταμάτης Φιλιππής

Στυλιανός Σταμούλος