Σύσκεψη στην Μυτιλήνη της Επιτροπής αγώνα εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό

 

Σύσκεψη 31/10 της Επιτροπής αγώνα εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σαν Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, μεταφέρουμε το κάλεσμα σε σύσκεψη μελών του σωματείου μας της Επιτροπής αγώνα εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό/Μεταναστευτικό

Εκδήλωση – συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην πρόχειρη δομή του Καρά Τεπέ, διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων σε δομές και υπηρεσίες στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό μαζί με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, το Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 5:30 το απόγευμα  στο άγαλμα της Μικρασιάτισσας μάνας στην Επάνω Σκάλα.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση περιγράφεται, η τραγική πραγματικότητα για τους εργαζόμενους οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού λόγω των ελλιπών μέτρων, με αλλαγή εργασίας καθώς και συμβόλαια με το μήνα.

Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν, ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες ζούνε κάτω από άθλιες συνθήκες, με ελάχιστο νερό, μόλις τρία λίτρα για το κάθε άτομο τη μέρα, με προβλήματα υγείας, σε σκηνές που πλημμυρίζουν, με κρύο φαγητό και ελάχιστες χημικές τουαλέτες.

«Οι συμφωνίες Δουβλίνου  και Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, συνεχίζουν να εγκλωβίζουν, πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου και στην υπόλοιπη Ελλάδα, βάζοντας στο στόχο ανθρώπους, οι οποίοι έφυγαν, από πόλεμο, βία, βασανισμούς, διακρίσεις και ακραία φτώχεια.

Οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας αλλά και των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ανέθεσαν στις ΜΚΟ τη διαχείριση ενός τόσο ευαίσθητου και κρίσιμου ζητήματος, ούτως ώστε οι ίδιες να μην αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Εμείς που εργαζόμαστε στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και ζούμε στο νησί της Λέσβου, επιβάλλεται να παλέψουμε οργανωμένα για την τήρηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και για την έκφραση της πραγματικής αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες και μετανάστες, συλλογικά μέσα από τα Σωματεία μας ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και Ε.Ε. που στόχο έχουν να τσακίζουν τη ζωή μας ανεξάρτητα από ποια μεριά του φράχτη στεκόμαστε».