Τα είπαν για μεταναστευτικό, κορονοϊό, νέο ΚΥΤ ο Στρατής Κυτελης με την Ζωή Ράπτη


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υποδέχθηκε σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, στο γραφείο του, την Υφυπουργό Υγείας, Ζωή Ράπτη και την επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ελλάδα, Dr Marianna Trias.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης καλωσόρισε την κα Ράπτη και την κα Trias στη Μυτιλήνη και συζήτησε μαζί τους για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν στο νησί και ιδίως στο Δήμο Μυτιλήνης.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν φυσικά το μεταναστευτικό ζήτημα και η πανδημία του COVID-19. Ο Δήμαρχος εξέφρασε τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής για κλείσιμο του προσωρινού Κ.Υ.Τ. στον Καρά Τεπέ, τη δημιουργία ελεγχόμενης δομής ΚΥΤ εκτός αστικού ιστού το συντομότερο δυνατό, καθώς και κλείσιμο όλων των υπαρχουσών δομών στο Δήμο Μυτιλήνης, συμπεριλαμβανομένων και των οικιών που φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας για την αποτροπή περαιτέρω εξάπλωσης του COVID-19, με τον έλεγχο κυκλοφορίας μεταναστών μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης και τα χωριά του Δήμου, αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσπάθεια που υπήρξε μέχρι σήμερα σε συνεργασία με τον Δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες και που έχει αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα.


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης αναφέρθηκε και στις ελλείψεις που υπάρχουν στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο σε προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ζητώντας από την Υφυπουργό να επιληφθεί του θέματος, καθώς οι παρούσες συνθήκες πανδημίας επιβάλλουν τη μεγαλύτερη δυνατή βοήθεια εκ μέρους της πολιτείας.


Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο του ΠΟΥ, ο Δήμαρχος ζήτησε να μεταβιβάσει αίτημα φιλοξενίας μεταναστών για παροχή υγειονομικής περίθαλψης από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.


Η Υφυπουργός Υγείας, αφού άκουσε με προσοχή τον Δήμαρχο, τόνισε ότι ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για να ενισχυθεί επικουρικά το προσωπικό του Νοσοκομείου, αλλά και να χορηγηθεί επιπλέον υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ώστε οι γιατροί να επιτελούν απρόσκοπτα το λειτούργημά τους.

Ο Δήμαρχος αποχαιρέτησε την κα Ράπτη και την κα Trias, προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα.