Τεράστια η διασπορά του κορονοιου στην Λέσβο- Δύσκολη η ιχνηλάτηση



Άλλες δυο φοιτήτριες διαπιστώθηκαν θετικές στον κορονοϊό και μάλιστα η μια φέρεται να συμμετείχε σε επιμορφωτική δραστηριότητα με άλλα άτομα ενώ παρουσίαζε πυρετό.

Δυο επίσης θετικά περιστατικά έχουμε από τις επαφές του ατόμου που επιβεβαιώθηκε πρόσφατα σε αρτοποιείο της Μυτιλήνης. Πρόκειται για θετικά περιστατικά που ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ αλλά είναι επαφές της θετικής συγγενούς του ιδιοκτήτη σε άλλους χώρους. Ενώ υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλο αριθμό από τις επαφές πελατών και εργαζομένων στην καφετέρια της Μυτιλήνης γα την οποία ήδη έχουν γράψει τα ΝΕΑ της ΛΕΣΒΟΥ καθώς ο ιδιοκτήτης, προχώρησε εγκαίρως σε ανακοίνωση για να προφυλάξει κάθε εμπλεκόμενο και όχι μόνο. Οι πληροφορίες μιλούν για 10 κρούσματα, ωστόσο καθώς δεν διευκρινίζεται πόσα από αυτά είναι με γρήγορα τεστ και εκκρεμεί ο μοριακός έλεγχος και αν υπάρχουν και αποτελέσματα για χθεσινούς ελέγχους, τις μεταφέρουμε με επιφύλαξη. Ενώ έχουμε άλλα 3 κρούσματα σε αστυνομικούς, με άλλα λόγια δεν αποκλείεται να φτάσουμε στα 20 κρούσματα σε μια μέρα (ανεξάρτητα του τι ανακοινώνει επίσημα ο ΕΟΔΥ που δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα και από αυτό προκύπτει μείζον ζήτημα)

 Είναι προφανές πως παρά την κατηγοριοποίηση της Λέσβου στο 1 από τους επιστήμονες, η πανδημία καλπάζει στη Λέσβο και πλέον στην κρίση του καθ ενός είναι ποια μέτρα αυτοπροστασίας θα λάβει για να προστατευτεί όσο τα μέτρα του Κράτους παραμένουν σχετικά χαλαρά για τον τόπο μας.

Πηγή Τα Νέα της Λέσβου / Στρατής Σαμιώτης