8 τα νέα κρούσματα κορονοιου στην Μυτιλήνη- Κίνδυνος για μεγάλη διασπορά από τους "ελεύθερους" μετανάστες


Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις διασποράς του κορωνοϊού, τα κρούσματα στο Δήμο Μυτιλήνης αυξήθηκαν σε οκτώ (8), εκ των οποίων τα περισσότερα αφορούν σε μετανάστες.

Παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι μετανάστες στους οποίους χορηγείται άσυλο, ταξιδεύουν στην Αθήνα, διαμένουν εκεί για μικρό χρονικό διάστημα και επιστρέφουν με τα επιβατηγά πλοία πίσω στο Δήμο Μυτιλήνης.

Έχει διαπιστωθεί, ότι κατά την επιστροφή τους διαμένουν είτε σε διαμερίσματα είτε στη νέα δομή του Καρά Τεπέ, χωρίς προηγουμένως να έχουν ελεγχθεί αν είναι φορείς του κορωνοϊού ή αν νοσούν από αυτόν. Πρωτίστως, θα πρέπει να ελεγχθεί από τα αρμόδια όργανα αν είναι νόμιμη η επιστροφή τους στο νησί.

Προτείνουμε,δε, κατά την επιστροφή τους να υπάρχει κινητή μονάδα, όπου κατά την έξοδό τους από τα πλοία θα ελέγχονται κι αν εξακριβωθεί ότι νοσούν, να μπαίνουν σε καραντίνα για την αποφυγή της διασποράς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης, οι μετανάστες καταφεύγουν στο Κ.Υ. Μυτιλήνης και σε ιδιωτικά ιατρεία, δίνουν ελλιπή στοιχεία ταυτότητας και υποβάλλονται σε τεστ. Σε περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, δεν εμφανίζονται και δεν μπορούν να εντοπιστούν ώστε να απομονωθούν και να μπουν σε καραντίνα, ως ορίζεται σύμφωνα με τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα. 

Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι, όποιος παρουσιάζεται σε οποιοδήποτε κέντρο διεξαγωγής τεστ, να του ζητούνται νόμιμα έγγραφα που να διασφαλίζουν την εγκυρότητα των στοιχείων που παρουσιάζει σε σχέση με την ταυτότητά του, ώστε να μπορεί να εντοπιστεί ανά πάσα στιγμή κι έτσι να μην υπάρχει ο κίνδυνος της διασποράς.

Η επιτροπή που έχει συσταθεί από το Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση για τη μείωση της διασποράς της νόσου.