Στεφάνι για την 75η Επέτειο από την Ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

 

Η 75η Επέτειος από την Ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών εορτάσθηκε στις 24 Οκτωβρίου στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου και σε όλη την Ελλάδα , που είναι  από τα Ιδρυτικά Μελη του Οργανισμού..

Φέτος οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό τους περιορισμούς των μέτρων κατά της  Πανδημίας  και εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19  και περιελάμβαναν :Σημαιοστολισμό όλων των Δημόσιων Κτιρίων, των Ο.Τ.Α. και των Ν.Π.Δ.Δ. από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι τη Δύση του Ηλίου σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Στη  Μυτιλήνη έδρα  της Περιφέρειας Β. Αιγαίου τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και πραγματοποιήθηκε Κατάθεση Στεφάνων στο  Άγαλμα της Ελευθερίας .

Εκ μέρους της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στέφανο κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου  Παναγιώτης Κουφέλος , ο οποίος αμέσως μετά σχετικά τόνισε:

«Τιμούμε τον ΟΗΕ ως θεσμό, σ΄ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που είναι ανάγκη να προστατευθούν περισσότερο από ποτέ στη περιοχή μας τα αγαθά της ειρήνης, της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της παροχής βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Γι αυτό και ο ρόλος του Οργανισμού είναι ιδιαίτερα κρίσιμος , τόσο στη περιοχή μας όσο και σε όλες τις εμπόλεμες περιοχές.»