"Βράζει" ο κορονοιος στην Λέσβο..... αλλά μας κατέβασαν στο επίπεδο 2



Έξαρση θετικών κρουσμάτων κορονοιου παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο νησί μας, αλλά ο ΕΟΔΥ αποφάσισε στην πιο κρίσιμη καμπή τής πανδημίας στην Λέσβο να μας κατεβάσει επίπεδο στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και να έχουμε μια μικρή χαλάρωση στα μέτρα.

Αναλυτικά:

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Λέσβου Κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο επιχείρησης της Μυτιλήνης μέσω της οποίας εξυπηρετούνται δεκάδες πελάτες καθημερινά έχει ως συνέπεια την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της μονάδος μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ιχνηλάτησης ενώ έγινε και απολύμανση. Δεν είναι το μοναδικό κρούσμα αυτό στον τοπικό πληθυσμό καθώς  σήμερα έχουμε μέχρι τώρα 4 νέα περιστατικά ενώ  το Σαββατοκύριακο καταγράφτηκαν 6  κρούσματα στον τόπο μας.

Τέσσερα θετικά κρούσματα κορονοϊού προέκυψαν σήμερα και αφορούν τον τοπικό πληθυσμό. Τα τρία συνδέονται με εργαζόμενους στο ΚΥΤ του Καρά Τεπέ και το ένα αφορά εργαζόμενο σε υπηρεσία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ξεκινούν τη διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Επίσης σύμφωνα με το stonisi.gr θετική στον κορονοϊό βρέθηκε φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου και συγκεκριμένα του Τμήματος Γεωγραφίας στη Μυτιλήνη.

Για το θέμα δεν υπήρξε σχετική ανακοίνωση από το Ίδρυμα, αλλά όπως τόνισε ο αντιπρύτανης, Δημήτρης Παπαγεωργίου στο «Ν» ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως αναφέρει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ με απολύμανση και λοιπά μέτρα