25 τεστ ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορωνοϊού στο ΚΥ Πλωμαριου

 

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κος Γεώργιος Καμπούρης, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του 1ου Τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κα Ελένη Μακρή και την  Δ/ντρια του Μικροβιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου κα Ειρήνη Ιατρουδέλλη, μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου προκειμένου να παραδώσουν 25 τεστ ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορωνοϊού (Covid 19 Ag Rapid Test) .

Η Δ/ντρια του Μικροβιολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης προέβη σε εκπαίδευση, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου για τον  τρόπο διενέργειας των τεστ.

Δεδομένου ότι η έξαρση της εποχιακής γρίπης συνεπάγεται την προσέλευση αυξημένου αριθμού ασθενών  προς εξέταση στο Κέντρο Υγείας,  η παροχή των  εν λόγω Τεστ θα δώσει την δυνατότητα στους ιατρούς να διαχωρίζουν τα περιστατικά έτσι ώστε να εντοπίζονται άμεσα οι πάσχοντες από Κορωνοϊό.

Σε συνδυασμό με την καθημερινή και συνεχή συνεργασία και το κοινό ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά κυρίως των κατοίκων του νησιού μας, θα κερδίσουμε και αυτήν την μάχη , ακολουθώντας αυστηρά τα  κριτήρια   και  τις  κατευθυντήριες οδηγίες  του  ΕΟΔΥ, όπως  αυτές  ισχύουν σήμερα.