2η αγωνιστική στην Α΄ΕΠΣ Λέσβου χωρίς εκπλήξεις-Επιστροφη με 7αρα για τον Διαγορα στη 1η αγνωστική της Β΄ΕΠΣ Λέσβου… - ΟΛΑ τα αποτελέσματα

 

Ρεπορτάζ Τα Νέα της Λέσβου

 

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγωνιστική χωρίς εκπλήξεις


Αιγέας, Όλυμπος, Φίλια από τον 1ο όμιλο και Μεσότοπος, Αχιλλέας από τον 2ο όμιλο, διπλασίασαν τις νίκες τους στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας. 

Στον 1ο όμιλο ο Αιγέας δεν συνάντησε καμία δυσκολία κόντρα στον νεοφώτιστο Κεραυνό τον οποίο νίκησε με 4-0. Η ομάδα του Πλωμαρίου πετούσε φωτιές στην επίθεση και κατάφερε να πάρει ακόμα ένα τρίποντο με γκολ από τους Ψαρρά, Ανήφορο, Τοπάλι και Θανάση Πρωτούλη. Ο Αιγέας είχε και δύο δοκάρια με τους Χρυσάφη και Παράσχο Πρωτούλη.

Ο Όλυμπος νίκησε 4-1 τον Απόλλωνα Δαφίων στην Καλλονή και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στον όμιλο μαζί με Αιγέα και Φίλια. Το συγκρότημα του Θόδωρου Παπαλόπουλου προηγήθηκε, 2-1 στο ημίχρονο με τέρματα των Τρεμούλα και Πετρουζέλλη (ο αρχηγός σκόραρε από την άσπρη βούλα), ενώ ο Απόλλων μείωσε με τον Μερτζάνη. Στην επανάληψη ο Όλυμπος κατάφερε να σημειώσει άλλα δύο τέρματα με τους Πετρουζέλλη (δεύτερο προσωπικό) και τον νεαρό Τζανή.

Ένα μικρό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ικανό για να χαρίσει στην Φίλια τους τρεις βαθμούς απέναντι στον Αστέρα Νίκης με τελικό σκορ 3-0. Ο Σιμόνι βρήκε δίχτυα δύο φορές σε διάστημα πέντε λεπτών, για να ακολουθήσει ακόμα ένα γκολ από τον Κουνιάρη. Ο ίδιος παίκτης είχε και δύο δοκάρια, ενώ τη δοκό σημάδεψε και ο Νικόλοφ από πλευράς γηπεδούχων στο πρώτο μέρος. 

Στον 2ο όμιλο ο Μεσότοπος συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία, κατακτώντας ακόμα μια εύκολη νίκη αυτή τη φορά επί του Ανδρονικά με 4-0. Ο αγώνας δεν χωράει σε κριτική μιας και η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου ήταν εμφανώς ανώτερη από τον αντίπαλο. Για τον ΑΟΜ από δύο γκολ πέτυχαν οι Ιντζές και Χατζηβαγιάννης, ενώ οι νικητές είχαν και ένα δοκάρι με τον Βασίλα. 

Δύο στα δύο και για τον νεοφώτιστο Αχιλλέα, που ξεπέρασε το εμπόδιο του Οδυσσέα Ελύτη, νικώντας με 2-1. Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο με την ομάδα της Πέτρας να κερδίζει στις λεπτομέρειες. Ο Γρούβας με πέναλτι έκανε το 1-0 στο 25΄, ο Λεμονός ισοφάρισε για τον Ελύτη στο 79ο λεπτό, αλλά ο Σούπουλης με δεύτερο πέναλτι (το αμφισβήτησε ο Ελύτης), διαμόρφωσε το τελικό 2-1. 

Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πήρε η Αναγέννηση Γέρας επί του Ταξιάρχη με 3-0. Το σύνολο του Θόδωρου Γιακαλή προηγήθηκε 1-0 με τον Χατζηκλειδαρά, σκορ που έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Στην επανάληψη η Γέρα βρήκε ακόμα δύο γκολ με τους Αντόνοφ (πέναλτι) και Αλαγιάννη, ενώ είχε και δοκάρι με τον Χατζηκλειδαρά. 

Τέλος, ένα γκολ από τον Λυγέλλη ήταν αρκετό για να δώσει στον Ατρόμητο Ανεμότιας μια σημαντική νίκη κόντρα στον Αρίωνα Μήθυμνας. Η ομάδα του Κώστα Λασκαρίδη φάνηκε να θέλει περισσότερο το παιχνίδι, με τον Αρίωνα από την άλλη να μένει χωρίς βαθμό μετά από δύο παιχνίδια. 

1ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

  • Απόλλων Δαφ. – Όλυμπος 1-4
  • Φίλια – Αστέρας Ν. 3-0
  • Κεραυνός – Αιγέας 0-4
  • Ρεπό: Προοδευτική

Η βαθμολογία

  1. Αιγέας  6  9-0
  2. Όλυμπος  6  9-1
  3. Φίλια  6  6-1
  4. Προοδευτική  0  1-3
  5. Κεραυνός  0  0-4
  6. Απόλλων Δαφ.  0  1-9
  7. Αστέρας Ν.  0  0-8

2ος όμιλος

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

  • Αν/ση Γέρας – Ταξιάρχης 3-0
  • Μεσότοπος – Ανδρονικάς 4-0
  • Αχιλλέας – Οδ. Ελύτης 2-1
  • Ατρόμητος Αν. – Αρίων Μηθ. 1-0

Η βαθμολογία

  1. Μεσότοπος  6  8-0
  2. Αχιλλέας  6  5-2
  3. Αν/ση Γέρας  4  4-1
  4. Οδ. Ελύτης  3  7-3
  5. Ατρόμητος Αν.  3  1-4
  6. Ανδρονικάς  1  1-5
  7. Αρίων Μηθ.  0  1-4
  8. Ταξιάρχης  0  1-9

 

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Άνετα ο Διαγόρας, εντυπωσιακή η Άναξος!

Ο Διαγόρας επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας, νικώντας με το ευρύ 7-0 τον Αρίωνα Παλαιοκήπου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής καθάρισε το παιχνίδι από το ημίχρονο όταν και προηγήθηκε με 3-0. Χατ-τρικ πέτυχε ο Ελευθερίου, ενώ από δύο τέρματα σημείωσαν οι Βασίλης Παρέλλης και Βέντος.

Ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έκανε η Άναξος καθώς επικράτησε με 5-1 του Αίγειρου στο Ενωσιακό της Θερμής. Η νικήτρια ομάδα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο κυρίως στο δεύτερο μέρος, παίρνοντας μια σημαντική νίκη. Τα γκολ της Ανάξου πέτυχαν οι Γιουντέρης (δύο), Δήρλας, Χαλκιώτης και Καδής, ενώ για τον Αίγειρο είχε ισοφαρίσει ο Κιοσές. 

Στο ντέρμπι της πρεμιέρας ο Παπανικολής χρίστηκε νικητής κόντρα στον Πολιχνίτο με 2-1. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με τον Τζινιέρη, ωστόσο ο ΑΟΠ ισοφάρισε πριν το ημίωρο με γκολ από τον Θερμιώτη. Όμως στο 45΄ ο Παπανικολής ξαναπήρε το προβάδισμα με τον Στέλιο Ελευθερίου με το 2-1 να μένει ως το τέλος. 

Στην Αγιάσο ο ΑΟ Βασιλικών μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας 1-0 τον Ορφέα Άντισσας με σκόρερ τον Ταμβάκη. 

Τέλος, ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το παιχνίδι του Αλκιβιάδη με τον Αστέρα Ιππείου. Το παιχνίδι ήταν αρκετά κλειστό με λίγες φάσεις, ενώ να σημειωθεί πως ο Αλκιβιάδης τελείωσε με δέκα παίκτες το παιχνίδι λόγω αποβολής του Δουβαλέτα με δεύτερη κίτρινη. 

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

  • Διαγόρας – Αρίων Παλ. 7-0
  • Αίγειρος – Άναξος 1-5
  • ΑΟ Βασιλικών – Ορφέας Αντ. 1-0
  • Αλκιβιάδης – Αστέρας Ιππ. 0-0
  • Παπανικολής – Πολιχνίτος 2-1
  • Ρεπό: Γερμ. Καραβαγγέλης

Η βαθμολογία

  1. Διαγόρας  3  7-0
  2. Άναξος  3  5-1
  3. Παπανικολής  3  2-1
  4. ΑΟ Βασιλικών  3  1-0
  5. Αστέρας Ιππ.  1  0-0
  6. Αλκιβιάδης  1  0-0
  7. Γερμ. Καραβαγγέλης  0  0-0
  8. Πολιχνίτος  0  1-2
  9. Ορφέας Αντ.  0  0-1
  10. Αίγειρος  0  1-5
  11. Αρίων Παλ.  0  0-7