14 κλοπές σε Κλειου, Μανταμαδο, Καλλονή, Πέτρα, Μολυβο, Θερμή και Παμφιλα από 19χρονο και 75χρονο

 

Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν τον τελευταίο μήνα στη Λέσβο

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη άτομα

Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις -6.500- ευρώ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν κατά τον τελευταίο μήνα στη Λέσβο.

Συνελήφθησαν, την (26-10-2020) στη Μυτιλήνη, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 19 και 75 ετών, με τις κατηγορίες της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της πρόκλησης φθορών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ακόμη άτομα – ημεδαποί (21χρονος και 24χρονη) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ίδια αδικήματα.

Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν διαρρήξεις – κλοπές (-8- τετελεσμένες και -2- σε απόπειρα) σε δέκα (10) καταστήματα – επιχειρήσεις, από όπου αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και αντικείμενα, ενώ προσπάθησαν να αφαιρέσουν και γεννήτρια από εσωτερικό χώρο εκκλησίας. Οι κλοπές αφορούν τις περιοχές, της Κλειούς, της Καλλονής, του Μανταμάδου, της Πέτρας, της Μήθυμνας, της Θερμής και των Παμφίλων.

Κατά την περαιτέρω έρευνα διακριβώθηκε επίσης ότι, οι συλληφθέντες και ο 21χρονος, ενέχονται σε τρεις (3) ακόμη περιπτώσεις κλοπής (-2- τετελεσμένες και -1- σε απόπειρα) από ελλιμενισμένα σκάφη, στις περιοχές της Θερμής και του Μανταμάδου, από όπου αφαίρεσαν ποσότητες καυσίμων.

Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις -6.500- ευρώ, ενώ οι δράστες προκάλεσαν και φθορές.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς πράξεις.