Έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 00:30 στην Λέσβο;- Νέο Διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 19:00



Το διάγγελμα που θα κάνει στις 19:00 το απόγευμα στον ελληνικό λαό προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνάντηση και τον διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “είμαστε αντιμέτωποι με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, αλλά εξακολουθούμε να πηγαίνουμε καλύτερα απο την υπόλοιπη Ευρώπη, όμως αυτό δεν είναι παρηγοριά” και πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα απευθυνθεί στους έλληνες για το “που βρισκόμαστε και ποια θα είναι τα πρόσθετα μέτρα που θα λάβουμε”.

Μέτρα σε όλες τις πορτοκάλι περιοχές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους 13 περιφερειάρχες καθώς συνολικά 43 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας μετρούν θετικά κρούσματα κορωνοϊού, δύο εκ των οποίων (Κοζάνη, Καστοριά) βρίσκονται στο ανώτατο επίπεδο συναγερμού και σε τοπικό lockdown και άλλες 17 σε «πορτοκαλί» συναγερμό, λίγο πριν το lockdown.

Κατά πληροφορίες, στο μήνυμά του το απόγευμα, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να ανακοινώσει μάσκες παντού και απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 τη νύχτα στις 17 «πορτοκαλί» περιοχές.

Στο τραπέζι του Μαξίμου παραμένουν μέτρα όπως:

· υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

· περιορισμός της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες (σε περιοχές ενταγμένες στα επίπεδα 3 και 4)

· και επαυξημένες περιπολίες σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους συνάθροισης κυρίως τις βραδινές ώρες, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού.

Ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συντονισμός για την αναχαίτιση της διασποράς των κρουσμάτων και σε αυτό το πλαίσιο αποκλείεται ο Πρωθυπουργός να απευθυνθεί με νέο τηλεοπτικό του μήνυμα το απόγευμα προς τους πολίτες, δεδομένης της κρισιμότητας της συγκυρίας για την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού