Στον Εισαγγελέα το Επιμελητήριο Λέσβου για τις κλειστές επιχειρήσεις στον Καρά Τεπέ (video)


Παράσταση πραγματοποίησε στον Εισαγγελέα το Επιμελητήριο Λέσβου για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Καρά Τεπέ που παραμένουν για έβδομη ημέρα κλειστές, καθώς στις περισσότερες έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ της Μόριας το βράδυ της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς, ενημέρωσε τον Εισαγγελέα Μυτιλήνης για την κατάσταση που επικρατεί στον Καρά Τεπέ, σχετικά με τις επιχειρήσεις, την ασφάλειά τους και τους κλειστούς δρόμους

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Παπαρίσβας, τόνισε ότι «ο δρόμος στο Καρά Τεπέ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός δρόμος της εφοδιαστικής αλυσίδας για όλο το νησί με πλήθος και άλλων επιχειρήσεων και θα πρέπει άμεσα η συγκεκριμένη αγορά να λειτουργήσει».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα των αποζημιώσεων «πρωτίστως για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί στην περιοχή αλλά και για όλες τις επιχειρήσεις του νησιού».


Πηγή ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ Αναστασία Σπυριδάκη

Η ανακοίνωση του επιμελητηρίου:

Τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, κ. Ευάγγελος Μυρσινιάς.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου παρέθεσε διεξοδικά και λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην περιοχή της Ουτζάς και του Καρά Τεπέ, έπειτα από τα τελευταία γεγονότα που έχουν λάβει χώρα στο νησί της Λέσβου και την ολοσχερή καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας. Πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Ουτζάς και του Καρά Τεπέ αντιμετωπίζουν προβλήματα προσβασιμότητας -πολλές δε εξ αυτών παραμένουν κλειστές- τόσο λόγω των προσφύγων και μεταναστών που έχουν κατασκηνώσει στον αύλειο χώρο τους, αλλά και εξαιτίας της απαγόρευσης διέλευσης από τις αστυνομικές δυνάμεις στη βόρεια είσοδο της πόλης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα, για την απομάκρυνση των προσφύγων – μεταναστών από τον δρόμο και τους χώρους των επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία τους. Ταυτόχρονα να διασφαλιστούν οι περιουσίες των επιχειρήσεων από πιθανές παραβατικές συμπεριφορές που μπορεί να προκύψουν. 


Παράλληλα, το Επιμελητήριο Λέσβου κινείται και πιέζει ώστε να υπάρξει δέσμη μέτρων ανακούφισης και αποζημίωσης των πληττόμενων επιχειρήσεων.