Υψώθηκαν οι σημαίες στην δομή του Καρα Τεπε- Άθλιες οι συνθήκες διαβίωσης...μέσα στα χώματα και τις σφαίρες (PICS, VIDS)


Γεμίζει σιγά σιγά η νέα «προσωρινή» δομή του Καρα Τεπε.

Πάνω από 10.000 άτομα έχουν μπει έως τώρα μέσα στην νέα «προσωρινή» δομή του Καρά Τεπε, ενώ αναζητούνται μέσα στην Μυτιλήνη αλλά και στα βουνά γύρω στα 2500 άτομα..

Χτες υψώθηκαν και οι πρώτες σημαίες, της Ελλάδας και του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκεται μέσα στην νέα δομή, με τον πρώην διοικητή του δημοτικού καταυλισμού μεταναστών στον Καρα Τεπε Σταυρό Μυρογιαννη να φωτογραφίζεται κάτω από αυτές ..

Πάντως μετανάστες και οργανώσεις καταγγέλλουν τις αθλιες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν μέσα στην νέα δομή.

Όπως αναφέρουν οι σκηνές είναι μέσα στις πέτρες και τα χώματα, ενώ οι τουαλέτες δεν φτάνουν για τα άτομα που έχουν μπει μέσα..

Επίσης σκηνές που έχουν ξεχωριστεί σαν δομή καραντίνας χωρίζονται με τους υπόλοιπους μετανάστες με ένα συρματόπλεγμα και χωρίς φυσικά να τηρείτε κανένα μετρό προστασίας και υγιεινής με ότι αυτό συνεπάγεται για όλους τους διαμένοντες στην νέα δομή.

Στην νέα δομή του Καρά Τεπέ και ειδικά στο σημείο οπού μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε το πεδίο βολής, μετανάστες βρίσκουν σφαίρες αλλά και πυρομαχικα φυσικά ανενεργά ενώ τα προσφυγόπουλα παίζουν στα παλιά πολυβολεία.

Χτες ομάδα πυροτεχνουργών της 98 ΑΔΤΕ έκανε έρευνα σε όλους τους χώρους του πεδίου βολής ώστε να εντοπίσει παλιές νάρκες και πυρομαχικα που δεν είχαν περισυλλέγει από τις βολές που πραγματοποιούνταν στο πεδίο βολής

Πάντως αν συνεχιστούν αυτές οι συνθήκες διαβίωσης μέσα στην νέα δομή έως ότου έρθει ο χειμώνας (Βροχές, κρύο, αέρας κτλ) θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα όπως καταγγέλλουν οργανώσεις αλλά και εργαζόμενοι στην νέα δομή.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από την νέα δομή


































Προσθήκη λεζάντας