ΟΝNΕΔ Λέσβου: Ο ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύει στην Λέσβο… αλλά αυτά είναι τα έργα επι ημερών του σχετικά με το μεταναστευτικό


Τις τελευταίες ημέρες η «δράση» του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νησί της Λέσβου σημαδεύτηκε από την ανάρτηση του Βουλευτή κ. Γιάννη Μπουρνού στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook όπου μιλάει για «Ένα προμελετημένο (πολιτικό) έγκλημα», τις προκλητικές δηλώσεις μελών του κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη με επικεφαλής το Βουλευτή Τζανακόπουλο, αλλά και το κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για αλληλεγγύη στους μετανάστες.

Αισθανόμαστε χρέος να υπενθυμίσουμε έργα και ημέρες εκείνων που διαχειρίστηκαν για τεσσεράμισι χρόνια το μεταναστευτικό ζήτημα στα νησιά μας, ώστε να έρχονται σήμερα οι ίδιοι να κουνούν το δάχτυλο ελλείψει υπαρκτών επιχειρημάτων.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την 26 Ιανουαρίου του 2015 πραγματοποίησε κάλεσμα σε όλους τους μετανάστες, λέγοντας ότι η Ελλάδα μπορεί να αγκαλιάσει όλους τους κατατρεγμένους του κόσμου, αντίθετα στην υπεύθυνη στάση που είχε επιδείξει μέχρι τότε η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος, το πέρασμα ενός εκατομμυρίου μεταναστών από τη Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο, η δημιουργία δομών στο εσωτερικό των νησιών και οι αμέτρητες ΜΚΟ που κατέκλυσαν τα νησιά μας.

Δε μπορούμε να ξεχάσουμε ότι από το 2015 η Λέσβος μας έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα σε οικονομικό και τουριστικό επίπεδο με την καθημερινότητα των πολιτών να έχει αλλάξει προς το χειρότερο με υπογραφή Τσίπρα στη Συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν μπορούμε να βγάλουμε από τη μνήμη μας τις θέσεις και απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Frontex, τα ανοιχτά σύνορα και την παροχή ιθαγένειας σε όλους, την αντίθεση στο φράχτη του Έβρου, τη μη ύπαρξη θαλάσσιων συνόρων, τις απόψεις για έξοδο της χώρας από την συνθήκη Σένγκεν. Δυστυχώς για τη χώρα μας, κανείς δε μπορεί να τα ξεχάσει, ούτε φυσικά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Εύκολα μπορεί, βέβαια, κανείς να σκεφτεί ότι το όραμα της Κυβέρνησης της Αριστεράς ήταν το να μετατραπούμε σε Αργεντινή, Βενεζουέλα ή Κούβα και όχι να αποτελούμε μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, πως αμέσως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού και την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, αυξήθηκαν οι ροές από την Τουρκία, καθώς επρόκειτο να αυστηροποιηθεί η διαδικασία παροχής ασύλου, δημιουργώντας ένα μοχλό πίεσης από τη γείτονα χώρα σε συνδυασμό βέβαια με της εργαλειοποίησης χιλιάδων μεταναστών στα γεγονότα του Έβρου.

Απέναντι στα ανύπαρκτα επιχειρήματα και τις ανυπόστατες κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτουμε τις εξής ερωτήσεις, τόσο προς τον κύριο Μπουρνού, όσο και προς οποιονδήποτε εκφέρει τις ίδιες απόψεις:

1. Αλήθεια γιατί ποτέ δεν αναφέρατε τις 70000 αιτήσεις ασύλου που εκκρεμούσαν και κλήθηκε να διαχειριστεί η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας;

2. Γιατί δεν αναφέρετε ότι επί των ημερών σας απομακρύνατε τους μετανάστες τη νύχτα από τον αστικό ιστό για να προβάλλετε μία ωραία ατμόσφαιρα αλληλεγγύης, ειδικά στις επισκέψεις του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα;

3. Πόσες επιστροφές πραγματοποιήθηκαν επί των ημερών σας;

Ο κύριος Μπουρνούς ως τοπικός Βουλευτής μάλλον δε τα γνώριζε ή δεν επισκέπτονταν το νησί τόσο συχνά με αποτέλεσμα να αγνοεί όσα συνέβαιναν την περίοδο 2015-2019, καθώς ήταν σύμβουλος του Τσίπρα στην Αθήνα και ανέμενε πότε θα πάρει την έγκριση για να συμμετέχει στις Βουλευτικές Εκλογές.
Το να παίζετε με την νοημοσύνη των νησιωτών ενώ έχουν προηγηθεί τα παραπάνω και έχουν βιώσει τα αποτελέσματα των πολιτικών σας και πολλά ακόμη, λυπούμαστε, αλλά δεν σας το επιτρέπουμε.

Αντιθέτως, στηρίζουμε τις δράσεις της κυβέρνησης για την διαχείριση του μεταναστευτικού, σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του Covid-19, των κρουσμάτων που καθημερινά προκύπτουν και είμαστε παρόντες, ώστε να παρεμβαίνουμε με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους.
Στηρίζουμε τον Λεσβιακό λαό, κατανοούμε την ταλαιπωρία του, όπως και αποδεχόμαστε τις αυξημένες απαιτήσεις που έχει όσον αφορά το μεταναστευτικό από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Αντί υστερόγραφου, η μόνη απάντηση που αρμόζει προς τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μάταιη παράκληση να σταματήσει επιτέλους να πραγματοποιεί επικοινωνιακές φιέστες αλληλεγγύης, ή τουλάχιστον αν δε μπορεί να αποχωριστεί την πρακτική, ας το πράξει στα νησιά μας και όχι στην Αθήνα, μήπως και λάβει κάποτε γνώση της πραγματικότητας.

Εκ του Γραφείου Τύπου
Ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Λέσβου
Στρατηγέλλης Γεώργιος