Αυτή είναι η νέα «πόλη» των μεταναστών στο Μαυροβούνι (ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ)- Πλάνα με Drone- (βίντεο)


Πολύς λόγος και πολλά σενάρια διακινούνται τις τελευταίες μέρες μετά τα τραγικά επεισόδια στο ΚΥΤ της Μόριας Λέσβου. Τα κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για προσωρινό καταυλισμό στην περιοχή Μαυροβούνι (Καρά Τεπές). Το ίδιο ισχυρίζονται και τοπικοί αυτοδιοικητικοί άρχοντες.

Οι πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο διαδίκτυο, δείχνουν έναν μικρό καταυλισμό στον οποίο στήθηκαν πολύ γρήγορα περίπου 200 σκηνές.


Όμως ένα νέο βίντεο το οποίο περιήλθε στην κατοχή μας, δείχνει μια εντελώς διαφορετική πλευρά σε σχέση με όσα γνωρίζαμε. Το συγκεκριμένο βίντεο αφορά σε λήψη που έγινε από drone την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου το πρωί. Τα πλάνα από την χαμηλή αυτή πτήση, δείχνουν ότι οι σκηνές στον καταυλισμό σχεδόν διπλασιάστηκαν σε αριθμό μέσα σε μερικές μέρες ενώ ο χώρος που χρησιμοποιείται σαφώς και υπερδιπλασιάστηκε.

Με μια προσεκτική παρατήρηση στα πλάνα του βίντεο που παραθέτουμε, διαπιστώνει κανείς, ότι δεν μιλάμε για κάτι που θυμίζει προσωρινό χώρο διαμονής αλλά για κάτι πολύ μόνιμο. Στην ουσία θυμίζει μια νέα πόλη. Ακρογιαλιές που μπαζώθηκαν, χωράφια που "ισιώθηκαν" από χωματουργικά εργαλεία, δρόμοι που χαράχτηκαν με προσοχή. Κι ακόμα περισσότερο, σκηνές διοικητικής μέριμνας αλλά και χώροι καραντίνας, θυμίζουν έντονα χωροταξία μιας πόλης υπό ίδρυση.

Στο βίντεο θα δείτε ότι οι εργασίες επέκτασης συνεχίζονται από πολλά και βαριά μηχανήματα. Συνεπώς, όσοι διακινούν σενάρια περί προσωρινού χώρου υποδοχής μάλλον δεν λένε την αλήθεια και αποκρύπτουν το γεγονός ότι μόλις έγινε το πρώτο μόνιμο ΚΥΤ στη Λέσβο. Και τονίζουμε την λέξη πρώτο διότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν και άλλα.


Πηγη slpress.gr