Γρήγορα τεστ για τον COVID-19 σε νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κ.Υ της Λέσβου


Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, κος Γεώργιος Καμπούρης, μετά την παραλαβή των τεστ ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορωνοϊού (Covid 19 Ag Rapid Test) από το Υπ. Υγείας  και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ  πραγματοποίησαν την  εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού,του νοσοκομείου  σχετικά με τους όρους και τον τρόπο διενέργειας των ελέγχων για SARS-COV 19.

Στη συνέχεια και κατόπιν σχετικής έγκρισης από το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κο Χρήστο Ροϊλό, σήμερα  Πέμπτη 17/09/2020 κα ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συσκέψεων (κτίριο Μαιευτικού) του νοσοκομείου μας, προσκλήθηκαν ιατροί και νοσηλευτές των Κέντρων Υγείας του νησιού μας προκειμένου να εκπαιδευτούν κι εκείνοι για τον τρόπο χρήσης των τεστ  και να παραλάβουν αντίστοιχα Rapid Test για το κάθε Κέντρο Υγείας.

Τα τεστ ταχείας εξέτασης (Rapid Test) αποτελούν ακόμα ένα σημαντικό όπλο στη μάχη μας ενάντια στην πανδημία Covid 19, καθώς μας εξασφαλίζουν ένα αξιόπιστο αποτέλεσμα σε 15’ μόλις λεπτά. Ελπίζουμε ότι σε συνδυασμό με την καθημερινή και συνεχή συνεργασία και το κοινό ενδιαφέρον όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά κυρίως των κατοίκων του νησιού μας, θα κερδίσουμε και αυτήν την μάχη , ακολουθώντας αυστηρά τα  κριτήρια   και  τις  κατευθυντήριες οδηγίες  του  ΕΟΔΥ, όπως  αυτές  ισχύουν σήμερα.