Θ. Ζαγοράκης: «Στέκομαι δίπλα στους κατοίκους της Λέσβου σε αυτή τη δοκιμασία»


Θ. Ζαγοράκης για Μόρια: «Απαιτείται κοινή γραμμή τοπικής αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης, ισχυρή βούληση από Κομισιόν»

Η κατάσταση στη Μόρια έχει ξεφύγει εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα το ποτήρι ξεχείλισε. Απαιτείται πρώτα απ΄όλα κοινή γραμμή μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης που είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί. Από την άλλη η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να δείχνει ευαισθησία μόνο μετά από ακραία περιστατικά όπως αυτό που σημειώθηκε πριν λίγες μέρες.

Η προσπάθεια που κάνουμε εντός Ευρωκοινοβουλίου για δίκαιη κατανομή των μεταναστών-προσφύγων στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν θα έχει αποτέλεσμα αν δεν υπάρξει ισχυρή βούληση από την Κομισιόν. Τα υπόλοιπα κράτη της Ε.Ε. πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η κατάσταση δεν παίρνει άλλη αναβολή.

Το ανθρώπινο δράμα που βλέπουμε με παιδιά να κοιμούνται στο δρόμο και χιλιάδες να φτιάχνουν καταφύγια κάτω από δέντρα είναι σπαρακτικό. Οι εικόνες αυτές δεν τιμούν ούτε εμάς ούτε την Ε.Ε.

Το βάρος αυτής της ανθρωπιστικής κρίσης όμως το σηκώνουν οι κάτοικοι της Λέσβου. Στέκομαι δίπλα τους σε αυτή τη δοκιμασία, αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, όπως όλοι μας!


Θεόδωρος ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ 
Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες)