Μέσω δήμου Μυτιλήνης οι αποζημιώσεις κατοίκων και επιχειρήσεων στο Μαυροβούνι


Το ζήτημα των αποζημιώσεων των επιχειρήσεων στον Καρά Τεπέ και γενικότερα των κατοίκων των περιοχών πέριξ της Μόριας που υπέστησαν ζημιές από τους μετανάστες και πρόσφυγες , τέθηκε χτες κατά την διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με την παρουσία των επικεφαλής των Περιφερειακών παρατάξεων και του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη.

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να αποζημιωθούν και οι επιχειρηματίες του Καρά Τεπέ που για δέκα ημέρες δεν βρίσκονται σε λειτουργία αλλά και οι κάτοικοι των οποίων η περιουσία έχει υποστεί ζημιά από μετανάστες και πρόσφυγες.

 Σημείωσε πως μέχρι σήμερα το Υπουργείο έχει δώσει εκατομμύρια προς τον Δήμο Μυτιλήνης για τις αποζημιώσεις και πως η διαδικασία που ακολουθείτε είναι μέσω του Δήμου ο οποίος αν την διεκπεραιώσει σωστά, μέσω Οικονομικής Επιτροπής κτλ, υπογράφεται άμεσα και ο ίδιος δίνει προτεραιότητα σε αυτές τις αποζημιώσεις.

 Με τα παραπάνω δεδομένα η διαδικασία γίνεται μέσω του Δήμου Μυτιλήνης ο οποίος συγκεντρώνει τα αιτήματα των πολιτών και επιχειρήσεων, κάνει τις διαδικασίες και αποστέλλει στο Υπουργείο τα σχετικά έγγραφα με το ποσό που ζητά.

Στην συνέχεια τα χρήματα πιστώνονται στον Δήμο ο οποίος στην συνέχεια έχει την υποχρέωση να τα δώσει στους πληγέντες και όσους έχουν καταθέσει τις σχετικές αιτήσεις.