Οριστική αντιμετώπιση σε αιμορροΐδες και κύστη κόκκυγος


Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αιμορροΐδες και κύστη κόκκυγος, δύο νοσήματα που προκαλούν έντονα συμπτώματα και η αντιμετώπισή τους πρέπει να είναι άμεση.

Ο γενικός χειρουργός ή ο πρωκτολόγος είναι η κατάλληλη ειδικότητα για να πραγματοποιήσει το χειρουργείο, εφόσον χρειαστεί ή να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες για να ανακουφιστεί ο ασθενής από τον πόνο.

Αιμορροΐδες

Η θεραπεία στις αιμορροΐδες είναι εξατομικευμένη ανάλογα με το στάδιο της νόσου, καθώς οι αιμορροΐδες χωρίζονται σε τέσσερις βαθμούς. Οι αναίμακτες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι αφενός οι υπέρηχοι και αφετέρου το laser. Εφόσον ο ασθενής εκδηλώνει συμπτώματα που δεν του επιτρέπουν την αβίαστη καθημερινότητά του, επιλέγεται η κατάλληλη μέθοδος αντιμετώπισης.

Οι μέθοδοι είναι ανώδυνες και ολοκληρώνονται σε περίπου 30 λεπτά, ενώ ο ασθενής επιστρέφει αυθημερόν σπίτι του. Είναι φυσικό ότι ο ασθενής θα πρέπει να προσέχει πολύ τη διατροφή του για ένα χρονικό διάστημα, ώστε να αποτρέψει τις ενοχλήσεις ή ακόμα και την επανεμφάνιση του προβλήματος, αν και αυτό είναι αρκετά σπάνιο.
Κύστη κόκκυγος

Η κύστη κόκκυγα αντιμετωπίζεται με laser και η θεραπεία της είναι απαραίτητη για την καταπολέμηση του πόνου. Η εφαρμογή λέιζερ διαρκεί μόλις 15 λεπτά και απαλλάσσει τον ασθενή από τον πόνο, χωρίς τραύματα με ποσοστό επιτυχίας πάνω από 95%. Η θεραπεία προτείνεται και για έναν ακόμα λόγο, για την ταχεία επούλωση του τραύματος, άμεσα και εύκολα.

Ο κυστικός αυτός σχηματισμός μπορεί να δημιουργήθηκε τόσο κατά την εμβρυϊκή ζωή όσο και αργότερα με την διείσδυση των τριχών στην περιοχή του πρωκτού. Επιβαρυντικός παράγοντας είναι η παχυσαρκία.