Ψάχνει "συμμάχους" για την νέα δομή ο Μητσοτάκης?


Γράφει ο Παραπολιτικος

Η ανακοίνωση ουσιαστικά του Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα από την Θεσσαλονίκη για την κατασκευή μόνιμης δομής στην Λέσβο, σίγουρα δεν ακούστηκε και πολύ καλά στο νησί.

 Και αυτό γιατί ενώ άπαντες προσπαθούν να βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας την ντροπή της Μόριας, ο πρωθυπουργός συζητά για την «επιστροφή» της , έστω και αν όπως λέγεται δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση. Μέχρι σήμερα λίγο ως πολύ όλοι γνωρίζουμε την θέση που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση ως προς την δομή και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και στα γεγονότα της Καράβας, ως προς το ποίοι είναι υπέρ και ποίοι απλά δεν παίρνουν θέση θέλοντας να τα έχουν καλά με την κυβέρνηση.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση μέχρι σήμερα πάντως και συζητιέται ευρέως είναι η στάση της πρώην Περιφερειάρχη και νυν Γενικής Γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνας Καλογήρου. Αν και το νησί μας βρίσκεται ουσιαστικά σε εμπόλεμη ζώνη από το 2015, η ίδια δεν έχει ασχοληθεί καθόλου με το θέμα, ούτε τότε ούτε φυσικά και τώρα. 

Πληροφορίες τις τελευταίες μέρες κάνουν λόγο για επιδίωξη της Χριστιάνας Καλογήρου να βρεθεί υποψήφια βουλευτής του Νομού Λέσβου καθώς ακολουθεί απολύτως την κυβερνητική πολιτική ως προς το μεταναστευτικό κάτι που χαροποιεί ιδιαίτερα το Μαξίμου.

 Μάλιστα αυτές οι φήμες φουντώνουν καθώς υπάρχει σοβαρό το ενδεχόμενο ο Μητσοτάκης να πάει πριν τα Χριστούγεννα σε εκλογές, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση που αναμένεται να ξεσπάσει μέσα στους επόμενους μήνες απόρροια της πανδημίας και όσα βιώσαμε από τον Φλεβάρη και μετά.

 Σε μια τέτοια περίπτωση η Χριστιάνα Καλογήρου ίσως να αποτελέσει την εκλεκτή του κόμματος στο νομό καθώς βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τα κυβερνητικά σχέδια για το μεταναστευτικό στο νησί, εν αντιθέσει με τον σημερινό βουλευτή Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος αντιδρά και έχει ενστάσεις ως προς τις επιλογές της κυβέρνησης.

 Το επόμενο διάστημα όπως και να χει αναμένεται συναρπαστικό και το πολιτικό θερμόμετρο στο κόκκινο…