ΠΕ Β. Αιγαίου: Δεν συντρέχουν λόγοι φόβου ή πανικού για το κρούσμα κορονοιου στο ΚΥΤ Μόριας


Από το Γραφείο του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου ανακοινώνεται ότι, μετά την ανίχνευση κρούσματος Covid-19 σε διαμένοντα στο ΚΥΤ Μόριας Πρόσφυγα Υπήκοο Σομαλίας, υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Ε.Ο.Δ.Υ., ο οποίος αντιμετώπισε το περιστατικό εφαρμόζοντας το προβλεπόμενο πρωτόκολλο ασφάλειας.
Το περιστατικό «απομονώθηκε» άμεσα, ο 40χρονος Πρόσφυγας νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο, ενώ ήδη διενεργούνται οι αναγκαίες ανιχνεύσεις σε άτομα με τα οποία πιθανόν ήλθε σε επαφή.
Επίσης με κοινή απόφαση των εμπλεκόμενων Υπουργείων και του Ε.Ο.Δ.Υ., τέθηκε άμεσα σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό (καραντίνα) το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην Μόρια της Λέσβου για συνολικά 14 ημέρες.

Ο αναγνωρισμένος πρόσφυγας, είχε επιστρέψει από Αθήνα στην Μόρια, όπου διέμενε παράτυπα σε σκηνή εκτός της υφιστάμενης περίφραξης.
Κατόπιν των παραπάνω απευθυνόμαστε στην Κοινή Γνώμη, ενημερώνοντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι φόβου ή πανικού.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας διαβεβαιώνουν τους κατοίκους των νησιών, ότι ευρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία και διατήρηση της Δημόσιας Υγείας και την ασφάλεια όλων.