Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για την κατάσταση στην Λέσβο


Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τη Μόρια μετά τη φωτιά και την εξέγερση στο ΚΥΤ. Καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς η δόμη. Άγνωστο πού βρίσκονται οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και οι 35 θετικοί στον κορωνοϊό.

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να εξεταστεί η δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μόρια μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο ΚΥΤ και την εξέγερση των τουλάχιστον 12.000 προσφύγων και μεταναστών που διέμεναν εκεί.

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέοντας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές είναι ιδιαίτερα ανήσυχες, καθώς το ΚΥΤ έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο τι θα γίνουν οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που το εγκατέλειψαν. Μάλιστα, αγωνία επικρατεί και για τα τουλάχιστον 35 κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί στην εν λόγω δομή.

   Στη Λέσβο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων 'Ασυλο του υπουργείου Μετανάστευσης Μάνος Λογοθέτης.

   Όπως δηλώνει ο κ. Λογοθέτης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καταστροφή στο ΚΥΤ της Μόριας «είναι μάλλον ολική» και επισημαίνει: «με εντολή του υπουργού Μετανάστευσης μεταβαίνω στο νησί. Πάμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πρέπει να δούμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς τι λύσεις μπορούμε να δώσουμε για την προσωρινή και μακροχρόνια φιλοξενία των διαμενόντων εκεί. Για όλους είναι πρώτη προτεραιότητα».

Πηγή  Lesvosnews.net