Παναγιώτης Προβέτζας: “Υγειονομική βόμβα που έχει σκάσει….στην Λέσβο” (ΒΙΝΤΕΟ)


«Υγειονομική βόμβα που έχει σκάσει» χαρακτήρισε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λέσβο, μετά το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας και τους 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται στον δρόμο, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτης Προβέτζας.

«Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, τόσο για τον τοπικό πληθυσμό, όσο και για τους ντόπιους κατοίκους, και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος καθώς τα θετικά κρούσματα στον κορονοϊό είναι πολλά και υπάρχει μεγάλη διασπορά. Ζητήσαμε να γίνουν μαζικά τεστ και την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, καθώς ο κίνδυνος για μας παραμένει ο ίδιος», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Αιγαίου ο κ. Προβέτζας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από την πολιτεία, το αρμόδιο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, και τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα από πλευράς της πολιτείας, ενώ ανακοίνωσε την επίσκεψη ιατρικού κλιμακίου στη Λέσβο, από τον Ιατρικό Σύλλογο Λέσβου.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ / Αναστασία Σπυριδάκη