Φθινοπωρινοί μεζέδες παρέα με το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου


Το φθινόπωρο φέρνει στο τραπέζι μας πληθωρικές γεύσεις, περίτεχνες συνταγές και αναπάντεχους συνδυασμούς μεδέζων, συνοδευόμενους από τη χαρακτηριστική γεύση και τον ντελικάτο χαρακτήρα του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου.

Τα ασυναγώνιστα προϊόντα του νησιού: το χρυσό λάδι του ελαιόδεντρου,  τα προϊόντα παραδοσιακής τυροκόμησης, τα αλίπαστα και κάθε λογής εκλεκτές λιχουδιές της Λέσβου, δένουν άριστα γευστικά με το διάσημο, παραδοσιακό, από 100% απόσταξη, Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Άλλωστε η τελετουργία της απόλαυσης του Ούζου αναπτύσσεται γύρω από την τέχνη των αντιθέσεων με περίτεχνους μεζέδες, συγκρουόμενες γεύσεις και επιθετικές εναλλαγές. Ξινά και αλμυρά, πικρά και γλυκά.


Ένας θησαυρός τοπικών παραδοσιακών υλικών προερχόμενων από την τοπική λαϊκή γαστρονομική παράδοση της Λέσβου που αποτελούν την ιδανική συντροφιά του ούζου. Αυθεντικές γεύσεις, κλασσικές συνταγές και προσεγμένες εκτελέσεις αναδεικνύουν το μεράκι των ντόπιων που αναγάγουν την ώρα της ουζοποσίας σε μια πραγματική ιεροτελεστία.

Πολύτιμη και μοναδική, ιερή και μυστική, κλασσική και αξεπέραστη, η συνταγή του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ταξιδεύει  σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Υπερηφανεύεται τόσο για το διπλό χρυσό στο διεθνή οργανισμό αποσταγμάτων World Spirits Award, με τον χαρακτηρισμό  «world class, extraordinary product» όσο και για το Platinum βραβείο στο διαγωνισμό των Αιωνόβιων brands (2016), με 125 και πλέον χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρος, Η.Π.Α., Αυστραλία, Καναδάς, Ιράκ, Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ρουμανία, Φινλανδία, Σουηδία, Ρωσία, Αγγλία, Εσθονία, Ιαπωνία, Χιλή, Σιγκαπούρη, είναι μόνο μερικές από τις χώρες που γεμίζουν τα ποτήρια τους με το ξεχωριστό Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου. Με οδηγό την ιεροτελεστία της απόσταξης στους 18 μικρούς, χειροποίητους χάλκινους άμβυκες στο Πλωμάρι, η μοναδική μυστική συνταγή που δημιούργησε ο Ισίδωρος Αρβανίτης, τηρείται πιστά, από το 1894. Η ιδανική αναλογία των ποιοτικών συστατικών, όπως το μαλακό νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα και οι καλύτερες πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, όπως ο μάραθος από την Εύβοια, το μαστιχέλαιο, το αλάτι από τις αλυκές της Καλλονής Λέσβου και φυσικά, ο διάσημος γλυκάνισος Λισβορίου που θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο, διασφαλίζουν πάντα το άριστο αποτέλεσμα.



Το φθινόπωρο φέρει στο τραπέζι μας πληθωρικές γεύσεις και συνταγές, με ξεκάθαρες μεσογειακές αναφορές. Ανακαλύψτε τον πλούτο της τοπικής κουζίνας παρέα με το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου!