Κάλεσμα για συγκέντρωση από την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου


την Τρίτη  15 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στη Πλατεία Σαπφούς.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα απαιτεί από την κυβέρνηση τον άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από το νησί.
    
Τα τελευταία χρόνια  εκτός απ’ την αντιλαϊκή - αντιαγροτική  πολιτική που εφαρμόστηκε από ΣΥΡΙΖΑ και  ΝΔ οδηγώντας τη φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα, η κυβέρνηση   υλοποιεί παράλληλα την πιο σκληρή και απάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική κι’  αυτή κάτω απ’ τις οδηγίες της ΕΕ , σπρώχνοντας τους ήδη εξαθλιωμένους  μετανάστες σε απόγνωση,  ενισχύοντας την αγανάκτησή τους  τα αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε τις τελευταίες μέρες. Παράλληλα  εμπαίζει εδώ και ένα χρόνο  το λαό του νησιού μας, ότι έχει σχέδιο και θα δώσει λύση στο πρόβλημα.
    
Η μεταναστευτική πολιτική καθοδηγούμενη απ’ την ΕΕ, είναι υπεύθυνη για τα τραγικά γεγονότα που ζούνε πρόσφυγες – μετανάστες, αλλά και όλοι οι κάτοικοι του νησιού, ιδιαίτερα των όμορων κοινοτήτων του κολαστηρίου της Μόρια.
   
 Η ΟΑΣΛ καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να δώσουν βροντερό παρόν την Τρίτη 15 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία Σαπφούς, ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο και τους άλλους φορείς του νησιού, για διαδηλώσουμε – να ξαναθυμίσουμε στην κυβέρνηση , ότι ο Λεσβιακός Λαός επιμένει στα αιτήματα που διαμόρφωσε το Φλεβάρη   απαιτώντας :         
      
 Άμεσο απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών, να κλείσει η Μόρια και να μην δημιουργηθεί κανένα κλειστό ή ανοιχτό κέντρο πουθενά στο νησί. 
        
Τώρα να παρθούν άμεσα μέτρα για την πρόληψη και προστασία προσφύγων μεταναστών και ντόπιων απ’ την πανδημία του κορονοϊού διενεργώντας μαζικά τεστ.
     
Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, ειδικότερα το  Βοστάνειο Νοσοκομείο και όλα τα Περιφερειακά Κέντρα υγείας του νησιού  με την πρόσληψη προσωπικού.                                                                   
     
Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
      
Όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι που είναι μέλη της ΟΑΣΛ την Τρίτη  15 Σεπτέμβρη στις 7 το απόγευμα στη Πλατεία Σαπφούς.