Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της δυτικής ΛέσβουΚοντά στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, παρέστη σήμερα το πρωί στον Αγιασμό του Γυμνασίου/Λυκείου Καλλονής, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για αυτό το ιδιαίτερο «πρώτο κουδούνι» της νέας σχολικής χρονιάς. «Όσο πιο προσεκτικοί είμαστε, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώνουμε με αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας», είπε ο δήμαρχος στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς, αναφερόμενος στην περιπέτεια της πανδημίας και στην αναγκαιότητα να τηρούνται πιστά όλα τα μέτρα προστασίας στα σχολεία. Και ευχήθηκε για μία καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους.

Σε Αγιασμούς στα σχολεία της Φίλιας και της Άντισσας επέλεξε να βρεθεί ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Απόστολος Βαρελτζής, ενώ στο Δημοτικό της Καλλονής παρέστη ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νίκος Περιβολάρης.  Ο Πρόεδρος τώρα της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Δυτικής Λέσβου, Απόστολος Βαλερτζής, τόνισε στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά:

«Κάθε νέα σχολική χρονιά συνοδεύεται από ελπίδες και προσδοκίες για τα παιδιά μας. Επιβάλλεται όμως ως δημοτική και υπεύθυνη αρχή να είμαστε δίπλα στους δασκάλους και στους μαθητές προσφέροντας όλα όσα χρειάζεται ένα σύγχρονο και εύρυθμο σχολείο. Αποτελεί πρώτιστο καθήκον το να γνωρίσουμε και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των σχολείων διότι ουσιαστικά είναι το πνευματικό σπίτι των νεαρών μαθητών και δασκάλων τους και θα πρέπει να το προσέξουμε όπως τα σπίτια όπου διαμένουμε. Ως υπεύθυνος της σχολικής επιτροπής απλά θα τονίσω αυτό το οποίο έλεγα σε όλη μου την αυτοδιοικητική διαδρομή. Θα είμαστε ως δημοτική αρχή και εγώ χωριστά ως δάσκαλος και γονιός, δίπλα στις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των παιδιών προκειμένου συνεχώς να εκσυγχρονίζουμε και να βελτιώνουμε σε όσο δυνατόν περισσότερους τομείς τα σχολεία του δήμου μας. Καλή και γόνιμη χρονιά σε όλους».