Κραυγή αγωνίας: «Παλεύουμε μόνοι μας»


Για τις δραματικές συνθήκες που επικρατούν στη Μυτιλήνη από το βράδυ της Τρίτης, όταν ξέσπασε η φωτιά που έχει κατακάψει το ΚΥΤ της Μόριας, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Λευτέρης Παπαϊωάννου.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.  Παπαϊωάννου από χθες το βράδυ όταν ξεκίνησε αυτή η νύχτα κόλασης για το νησί, μέχρι και σήμερα το πρωί δεν έχει σταλεί καμία βοήθεια από την Αθήνα, με τους κατοίκους να παλεύουν μόνοι τους να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που συνεχίζουν να καίνε σε μορφή πετάλου, γύρω από το ΚΥΤ της Μόριας, χωρίς να κινδυνεύει κανένα χωριό στις γύρω περιοχές.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπάρξει ακόμα σαφής εικόνα της καταστροφής, ενώ ο κόσμος που απομακρύνθηκε από το ΚΥΤ, βρίσκεται επί της εθνικής οδού Μυτιλήνης -Μόριας. «Στόχος μας  είναι να μην υπάρξουν θύματα και σε δεύτερο χρόνο πώς θα τους τακτοποιήσουμε» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Παπαϊωάννου  χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμα σχέδιο οργάνωσης.

Ο ίδιος επίσης ξεκαθάρισε πως τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ΚΥΤ έχουν απομονωθεί χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή κίνδυνος μετάδοσης του ιού, μεταξύ των υπολοίπων προσφύγων και μεταναστών.