Ο απολογισμός της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου

 

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου εύχεται στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές και στους γονείς, υγεία, δύναμη, υπομονή και προσοχή ώστε να τα καταφέρουμε και τούτη τη χρονιά, με τον Πρόεδρό της Νίκο Περιβολάρη, να προβαίνει παράλληλα σε έναν απολογισμό των παρεμβάσεων που έγιναν στον πρώτο χρόνο της θητείας της δημοτικής αρχής.

Αναλυτικότερα ο κ. Περιβολάρης στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά είπε:

«Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία παραμένοντας πάντα υγιείς. Το σχολείο αποτελεί το θεμέλιο λίθο της πνευματικής καλλιέργειας, της γνώσης αλλά και της ψυχικής υγείας των μικρών μας φίλων. Πέρασε ήδη ένας χρόνος, (μολονότι αναλάβαμε τυπικά το Φεβρουάριο του 2020) ο οποίος ήταν δύσκολος από πολλές απόψεις. Πιστεύω όμως πως με καλή διάθεση, συνεργασία και τη βοήθεια όλων καταφέραμε να υλοποιήσουμε αρκετά έργα στα σχολεία μας αναγκαία για την λειτουργία και τη συντήρηση τους καθώς και παρεμβάσεις που στοχεύουν στην ευχάριστη απασχόληση των μαθητών μας.

Όλα αυτά τα καταφέραμε χάρη στην αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση του Δημάρχου μας  κ. Ταξιάρχη Βέρου, τη βοήθεια των Αντιδημάρχων σ’ όλα μας τα αιτήματα, σε καθαριότητα, σε τεχνικά έργα κ.ά., πάντα υπό την καθοδήγηση των διευθυντών των σχολείων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων τους οποίους και ευχαριστούμε ολόψυχα. Εργαστήκαμε με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αξιολογώντας τις ανάγκες κι έχοντας ως γνώμονα πρωτίστως την ασφάλεια των παιδιών. Και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να μιλήσουμε για τα έργα/παρεμβάσεις που έγιναν στη διάρκεια του πρώτου χρόνου της θητείας μας»:     

 

·        Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής: Τοποθέτηση προβολέων και ένταξη σε  πρόγραμμα για επισκευή (σκεπής, τοιχοποιίας, κουφωμάτων).

·        Δημοτικό Σχολείο Άγρας: Κατασκευή κερκίδων και βάψιμο καθώς και τοποθέτηση κάγκελων ασφαλείας στα παράθυρα.

·        Δημοτικό σχολείο Δαφίων: Τοποθέτηση  νέων ταμπλό μπασκετών

·        Δημοτικό σχολείο Ερεσσού: Τοποθέτηση κάγκελων περίφραξη και  διαμόρφωση προαύλιου χώρου.

·        Δημοτικό σχολείο Καλλονής: Ένταξη σε πρόγραμμα για επισκευή (σκεπής, τοιχοποιίας, κουφωμάτων) και μελλοντική διαμόρφωση προαύλιου χώρου.

·        Δημοτικό σχολείο Κεραμείου: εγκατάσταση κοντέινερ κ διαμόρφωση ως αίθουσα καθώς και επισκευή πατώματος. Εγκατάσταση δικτύου Η/Υ κ βάψιμο τοιχοποιίας κ προσεχώς των κουφωμάτων.

·        Δημοτικό σχολείο Μολύβου: Κατασκευή πέτρινου τοιχίου, επισκευή και βάψιμο εσωτερικών χώρων, τοποθέτηση δικτύου για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

·        Δημοτικό σχολείο Παρακοίλων: Επισκευή στέγης, επισκευή και αντικατάσταση μερικών κουφωμάτων, ένταξη σε πρόγραμμα επισκευής του σχολικού κτιρίου ( στέγη, κουφώματα, τοιχοποίηση) και τοποθέτηση δικτύου για χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

·        Δημοτικό σχολείο Πέτρας: Κατασκευή φρεατίων και ένωση με βιολογικό καθαρισμό, επισκευή σκεπής, επισκευή και αντικατάσταση κουφωμάτων, καθώς και ένταξη σε πρόγραμμα επισκευής και διαμόρφωσης  γηπέδου μπάσκετ.

·        Δημοτικό σχολείο Σιγρίου: Τοποθέτηση μπασκετών, περίφραξη και τοποθέτηση κάγκελων, αντικατάσταση πόρτες εισόδου, βάψιμο και τοποθέτηση καναλιών όμβριων.

·        Δημοτικό σχολείο Σκουτάρου: Επιδιόρθωση βεράντας και υποστυλώματος, επιδιόρθωση κουφωμάτων, βάψιμο εσωτερικού χώρου καθώς και περίφραξη αύλειου χώρου.

·        Δημοτικό σχολείο Στύψης: Αντικατάσταση κι επισκευή όλων των κουφωμάτων.

·        Δημοτικό σχολείο Συκαμινέας: Επισκευή στέγης.

·        Δημοτικό σχολείο Φίλιας: Κατασκευή τουαλετών εσωτερικά του κτιρίου ( κατασκευή βόθρου, υδραυλικές εγκαταστάσεις, αποχέτευση, τοποθέτηση γυψοσανίδων, ελαιοχρωματισμός).Να σημειωθεί ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των εξόδων καλύφθηκε με δωρεές.

·        Δημοτικό σχολείο Χιδήρων: Ολική επιδιόρθωση αύλειου χώρου και βάψιμο σχολικού κτηρίου.

·        Νηπιαγωγείο Άντισσας: Επισκευή και βαφή τοιχοποιίας.

·        Νηπιαγωγείο  Αρίσβης: Τοποθέτηση και διαμόρφωση λυόμενων, προκειμένου να μην χαθεί το πρόγραμμα κατασκευής νέου κτιριακού συγκροτήματος.

·        Νηπιαγωγείο Μολύβου: Επισκευή κουφωμάτων, τοποθέτηση κλιματιστικού.

·        Νηπιαγωγείο Πολιχνίτου: Κατασκευή εξωτερικού σκέπαστρου.(έχει ήδη δρομολογηθεί).

·        Νηπιαγωγείο Σκουτάρου: Μόνωση ταράτσας.

·        Νηπιαγωγείο Συκαμινέας: Τοποθέτηση κουφωμάτων και προγραμματισμός κατασκευής στέγης.

·        Νηπιαγωγείο Χιδήρων: βάψιμο εσωτερικού χώρου, αιθουσών.