Χωρίς προβλήματα και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην Λέσβο


Εφοδιασμένοι με σάκες, κασετίνες, μάσκες και αντισηπτικό, μαθητές και μαθήτριες της Λέσβου, επέστρεψαν σήμερα στα θρανία τους για τη νέα σχολική χρονιά.. που καθυστέρησε για μια εβδομάδα λόγω αυξημένων κρουσμάτων κορονοιου!

Το κουδούνι χτύπησε κανονικά σε όλα τα σχολεία, όπου και έγινε ο καθιερωμένος αγιασμός, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως η τήρηση της απόστασης μεταξύ των παιδιών και των εκπαιδευτικών που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο



Από το πρωί οι μαθητές έφταναν στα σχολεία έτοιμοι για τη νέα σχολική χρονιά με χαμόγελα και ενθουσιασμό, φορώντας όμως τη μάσκα τους, υπακούοντας απόλυτα στις οδηγίες που έχει δώσει το Υπουργείο Παιδείας.  



Αυτή τη νέα χρονιά με την πανδημία να εξακολουθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της σε παγκόσμιο επίπεδο, η σημερινή πρώτη ημέρα του σχολικού έτους ήταν ημέρα «εξετάσεων» για όλο τον κρατικό μηχανισμό, ο οποίος έπρεπε να αποδείξει στην πράξη ότι όλα ήταν πολύ καλά προετοιμασμένα για τη λειτουργία των σχολείων.



Η πανδημία έχει προκαλέσει ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα και μπορεί τα σχολεία να γέμισαν από μαθητές ωστόσο η ατμόσφαιρα φάνηκε να είναι κάπως… παγωμένη και… περίεργη.

Από την πρώτη εντύπωση έγινε σαφέστατα αντιληπτό το γεγονός, πώς θα μπορέσει να ελεγχθεί η όλη κατάσταση στην σχολική κοινότητα

Ωστόσο κάτι τέτοιο θα φανεί τις επόμενες μέρες.