Κ. Μουτζούρης: «Να φύγουν μαζικά και άμεσα χιλιάδες μετανάστες»

Για τις τελευταίες εξελίξεις και την δημιουργία Task Force τοποθετήθηκε με ανάρτηση του ο Περιφερειάρχης ξεκαθαρίζοντας για πολλοστή φορά πως η κατάσταση θα βελτιωθεί μόνον αν απομακρυνθούν απο την ΛΕΣΒΟ ΜΑΖΙΚΑ χιλιάδες μετανάστες

Τι είναι η «task force»

Η «task force» για τη Μόρια θα βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τις ελληνικές αρχές υπό έναν «κοινό πιλότο». Σύμφωνα με το πλαίσιο που προτάθηκε, στο νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, η ειδική ομάδα θα συμβάλει στη διασφάλιση της αποτελεσματικής διαχείρισης της μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένων επαρκών συνθηκών διαβίωσης, επιτάχυνσης διαδικασιών και πιο ισορροπημένης κατανομής ευθύνης και αλληλεγγύης. Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ειδική αυτή ομάδα θα συνεργαστεί στενά με επιτόπιους οργανισμούς της ΕΕ και διεθνείς οργανισμούς.

Η ανάρτηση του περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη:

«ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, 23.09.2020 :
... Δημιουργια Task Force για τη βελτιωση της κατάστασης των προσφύγων και μεταναστων στη Λεσβο...»

ΛΕΣΒΙΟΙ, 24.09.2020 :
Προεχει η βελτιωση της καταστασεως των Λεσβίων, οπως και των αλλων νησων μας. Η κατασταση επιδεινώθηκε το τελευταιο δεκαήμερο με την αυθαίρετη διαμόρφωση της πρόσκαιρης δομης στο Μαυροβούνι μετα την συσκεψη με παρουσια του Μαργαριτη Σχοινα και ελλειπη εκπροσώπηση των αιρετών της νησου αλλα και την ελευθερη διακίνηση των μεταναστων στην πολη, παρα την υγειονομική καραντινα.

Η κατασταση θα βελτιωθεί μονον αν απομακρυνθούν απο τη Λεσβο μαζικά και αμεσα καποιες χιλιάδες μεταναστων κατα προτίμηση στις χωρες τους ή στην Ευρώπη. 
(Μυτιληνη 24.09.2020)..»