Ενημέρωση για τον κορονοιο στα σχολεία της Καλλονής από το ΚΥ Καλλονής

 

«Διενέργεια δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις σχολικές μονάδες»

Το Κέντρο Υγείας Καλλονής ακολουθώντας σχετική οδηγία του Υπουργείου Υγείας και της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου ξεκινά τη διενέργεια δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας σχετικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης για τη διαχείριση του κορωνοϊού.

Ιατροί και επαγγελματίες υγείας της υγειονομικής μονάδας (μέλη του Δικτύου Αγωγής) κατόπιν συνεννόησης με τις κατά τόπους Διευθύνσεις σχολικών μονάδων και σε περιοχές που ανήκουν στον τομέα ευθύνης του Κέντρου Υγείας Καλλονής, θα προβούν σε ενημέρωση των μαθητών για την τήρηση κανόνων ατομικής υγιεινής, την ασφαλή κατανάλωση νερού, την τήρηση φυσικών αποστάσεων, την ορθή χρήση της μάσκας, τη χρήση κοινών αντικειμένων, των χώρων υγιεινής κ.λπ.

Με την έναρξη του σχολικού έτους 2020 - 21 το Δίκτυο Αγωγής του Κέντρου Υγείας ξεκινά από το Δημοτικό Σχολείο Καλλονής τις πρώτες δράσεις ενημέρωσης και ευχαριστεί τον Δ/ντή, κ. Πάτροκλο Χονδρονικόλα, καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για τη θερμή φιλοξενία και τη δυνατότητα που παρείχαν στην Επιμελήτρια Α΄ Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής, κα. Ιωάννα Βλάχου, να επικοινωνήσει με απλό και κατανοητό τρόπο όσα η επιστημονική κοινότητα συστήνει.