Ευρωβουλευτές της Αριστερας στην νέα δομή μεταναστών στο Μαυροβούνι (βίντεο)

Ευρωβουλευτές της GUE/NGL και κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, επισκέφθηκε τη Μόρια και στη συνέχεια τη νέα δομή του ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ.

Η ανακοίνωση:

Με τους ευρωβουλευτές της GUE/NGL και το κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, επισκεφθήκαμε τη Μόρια και στη συνέχεια τη νέα δομή του ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ.

Οι εικόνες από την νέα “προσωρινή” δομή των 300 στρεμμάτων στο Καρά Τεπέ μιλούν από μόνες τους. Άφθονο συρματόπλεγμα, άθλιες συνθήκες υγιεινής: Μία τουαλέτα ανά 50 ανθρώπους, τεστ Covid με συνωστισμό, έλλειψη τρεχούμενου νερού και ντους, που αναγκάζει τους πρόσφυγες να στραφούν στη θάλασσα. Εικόνες που όσο κι αν η κυβέρνηση θέλει να ξορκίσει το φάντασμα της Μόριας, σε λίγες μέρες μπορεί και να τη θυμίζουν.

Η δομή, στημένη σε έναν χώρο κατάλληλο μόνο για στρατιωτικό σκοπευτήριο, αφού ο αέρας, οι πλημμύρες, η παντελής έλλειψη σκιάς καθιστούν την ανθρώπινη διαβίωση αδύνατη. Κι όμως, η κυβέρνηση επιδιώκει να εξαναγκάσει τους πρόσφυγες να τα υπομείνουν. Αυτός είναι ο Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής του κυρίου Σχοινά;

Το αίτημα της Δημοκρατικής Ευρώπης ξεκάθαρο: Όχι άλλη Μόρια!

Η θέση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς καθαρή: Μετεγκαταστάσεις τώρα στην υπόλοιπη ΕΕ!

Πηγή ΒΙΝΤΕΟ Euronews Greek