Στο επιμελητήριο Λέσβου και στον Δήμαρχο Μυτιλήνης αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που περιοδεύει στην Λέσβο


Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και οι επιπτώσεις του στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου συναντήθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λέσβου, με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Τζανακόπουλο, τον Βουλευτή και Τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο., Κώστα Ζαχαριάδη και τον Βουλευτή και Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο., Γιάννη Μπουρνού και τοπικά στελέχη .

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και οι επιπτώσεις του στην περιοχή. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, τόνισε ότι η τοπική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της με το ζήτημα όλα αυτά τα χρόνια και κατέστησε σαφές ότι είναι πλέον απόλυτη ανάγκη να υπάρξει άμεση και διαρκής αποσυμφόρηση του νησιού. Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την εν εξελίξει πανδημία και ιδίως μετά τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.

Επίσης, παρατέθηκαν αναλυτικά οι επιπτώσεις στην οικονομία του νησιού αλλά και στις επιχειρήσεις, και ο Πρόεδρος επεσήμανε το αίτημα του Επιμελητηρίου Λέσβου για γενναία δέσμη μέτρων στήριξης και αποζημιώσεων των επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία ενός Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για το Βόρειο Αιγαίο και ειδικά για τη Λέσβο με ιδιαίτερη βαρύτητα στον Ιδιωτικό Τομέα.

-Στον Δήμαρχο Μυτιλήνης κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην Λέσβο

Αποτελούμενο από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Τζανακόπουλο,  τον Βουλευτή και Τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο., Κώστα Ζαχαριάδη και τον Βουλευτή και Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο., Γιάννη Μπουρνού.


Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, υποδέχθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρη Τζανακόπουλο,  τον Βουλευτή και Τομεάρχη Εσωτερικών της Κ.Ο., Κώστα Ζαχαριάδη και τον Βουλευτή και Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο., Γιάννη Μπουρνού.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στη Λέσβο, σε συνδυασμό με την πανδημία που πλήττει το νησί και δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα για την υγεία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης τόνισε ότι θεωρεί παρελθόν τη δομή του ΚΥΤ Μόριας και δεν θα επιτρέψει την επανασύστασή του.

Ζητά από όλους τους Δήμους της Ελλάδας να επιδείξουν αλληλεγγύη και να βάλουν πλάτη στο Δήμο Μυτιλήνης για την ομαλή επίλυση του προβλήματος.