Στον εισαγγελέα οι πρόεδροι Αφαλωνα, Μόριας, Παναγιούδας, Παμφίλων


Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου, Παναγιούδας Βαγγέλης Βιόλατζης, Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης, Παμφίλων Αντώνης Αντωνέλλος και Αφάλωνα Κώστας Κουρογένης, συνεπικουρούμενοι από το Δήμο Μυτιλήνης και συγκεκριμένα τον Αντιδήμαρχο Π. Τσακύρη, σήμερα Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου, μετέβησαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης όπου κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, υποστηρίζοντας ότι μετά το ολοκαύτωμα του καταυλισμού της Μόριας και κατά την επιχείρηση δημιουργίας προσωρινής δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή του Καρά Τεπέ από την Κυβέρνηση:

  1. Αλλοιώνεται το ανάγλυφο της περιοχής και υποβαθμίζεται το περιβάλλον καθώς επιχωματώνονται αιγιαλός και παραλία, αλλοιώνονται χώροι πρασίνου, δεν τηρείται η περιβαλλοντική νομοθεσία ενώ δεν είναι γνωστό αν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις (περιβαλλοντικών όρων, Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Κτηματικής Υπηρεσίας). 
  2. Παρακωλύεται η συγκοινωνία καθώς βιαίως έχει διακοπεί η σύνδεση μεταξύ του κεντρικού ιστού της πόλης της Μυτιλήνης και των χωριών στη βόρεια πλευρά του Δήμου.
  3. Τα μαγαζιά κι οι επιχειρήσεις της περιοχής, που τροφοδοτούν ολόκληρο το νησί της Λέσβου, είναι κλειστά επί μέρες, γεγονός που επιφέρει οικονομική καταστροφή για τις ίδια και γενικότερα για την τοπική οικονομία.
  4. Τίθεται σοβαρό εθνικό θέμα καθώς έχει σταματήσει η λειτουργία της έδρας και των γραφείων της ΕΥΠ στην περιοχή.

Για τους ανωτέρω λόγους οι Πρόεδροι των 5 Κοινοτήτων καλούν τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης να προβεί στον εντοπισμό και δίωξη όλων όσων προβαίνουν εκ προθέσεως σε έκνομες πράξεις που αλλοιώνουν το περιβάλλον, παρακωλύουν τις δημόσιες συγκοινωνίες και υπονομεύουν την Εθνική Άμυνα της Χώρας.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων

Μυτιλήνης Αλέκος Κουζινόγλου
Παναγιούδας Βαγγέλης Βιόλατζης 
Μόριας Γιάννης Μαστρογιάννης 
Παμφίλων Αντώνης Αντωνέλλος 
Αφάλωνα Κώστας Κουρογένης