Στην Λέσβο ο πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας

Την Λέσβο επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γερμανίας του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) και Βουλευτής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Γκρέγκορ Γκίζι.

Ο Γκρέγκορ Γκίζι επισκέφθηκε το καμένο ΚΥΤ της Μόριας και το νέο καταυλισμό του Καρά Τεπέ, δηλώνοντας τη στήριξή του στο αίτημα των Λέσβιων πολιτών για άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων και μεταναστών σε άλλες χώρες της Ευρώπης, καλώντας μάλιστα τη γερμανική κυβέρνηση να δράσει άμεσα σε αυτή την κατεύθυνση. Συναντήθηκε επίσης με το βουλευτή Λέσβου και αναπληρωτή τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Μπουρνού με τον οποίο είχε στενή συνεργασία την περίοδο 2016-2019, όταν ο κ. Γκίζι διατέλεσε πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Σε δηλώσεις του ο Γκρέγκορ Γκίζι δεσμεύτηκε, επιστρέφοντας στη Γερμανία, να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Φιλίας Γερμανίας – Ελλάδας της γερμανικής Βουλής, της οποίας προεδρεύει, και να ζητήσει από τους Βουλευτές όλων των γερμανικών κομμάτων να στηρίξουν το αίτημα μετεγκατάστασης προσφύγων από τη Λέσβο.

Μετά τη Λέσβο, ο Γκρέγκορ Γκίζι επισκέπτεται το Καστελόριζο, σε μια συμβολική επίσκεψη υποστήριξης της Ελλάδας έναντι των ενεργειών της κυβέρνησης Ερντογάν.