ΕΔΩ ΛΕΣΒΟΣ..... 🇬🇷🇬🇷


Γράφει ο Παναγιώτης Βαλεσης ( πρώην στρατηγός ΕΛ.ΑΣ ε.α, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Μυτιλήνης)

ΕΔΩ ΛΕΣΒΟΣ..... 🇬🇷

-Το νησι που ακομα ανηκει στην Ελλαδα, αλλα που η επισημη κυβερνηση το αντιμετωπιζει σαν εχθρο του.

- Πως αλλοιως να εξηγησεις τα οσα λαμβανουν χωρα απο μια κυβερνηση που γραφει στα παλια της τα παπουτσια την βουληση του Λεσβιακου λαου, ως επιβραβευση για την καταστροφη του και τα οσα ως τωρα εχει τραβηξει χρονια τωρα εξαιτιας της μετατροπης του σε αποθηκη ψυχων.

-Πως να εξηγησεις οτι μια κυβερνηση που κατηγορουσε την προηγουμενη... ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ.. . κανει ακριβως τα ιδια και χειρότερα.

-Πως να εξηγησεις με τη λογικη οτι μια κυβέρνηση καταστρατηγει νομους ((επιχωματωσεις κλπ) , δε δινει μια για την Εθνικη Ασφαλεια του νησιου (ΕΥΠ)…, καταστροφη επαγγελματιων που παραμενουν για 8η μερα αποκλεισμενοι απο τις επιχειρήσεις τους.

-Πως να εξηγησεις οτι ο Πρωθυπουργος στις κυβερνητικες του εξαγγελιες δεσμευτηκε οτι καθε νομος θα εχει το 1% αναλογικα με τον πληθυσμο του απο τους παρανομα αφικνουμενους, φυλαει τα συνορα και μειωνει τις ροες(ΜΠΡΑΒΟ), αλλα σου επιβαλλει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΟΜΗ των 12000 ανθρωπων, μια ΠΟΛΗ ουσιαστικα, στον ιστο της Μυτιληνης.

-Πως να εξηγησεις οτι ολα αυτα γινονται με διαστημικη ταχυτητα, για το Ελληνικο κρατος με τη συσωρευση περισσοτερων αστυνομικων δυναμεων ακομα κι απ αυτες που επιχειρουσαν στον Εβρο.

--ΟΛΑ αυτα εξηγουνται και ΔΕΝ αποτελουν εκπληξη για τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ του ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ και αποτελουν αναποσπαστα βηματα των οσων ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ εχουν αποφασιστει και το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ που εναλλασεται στην κυβερνηση ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ, ανεξαρτητως ιδεολογιας.

-- Στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ.... ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ απεναντι στην ΙΣΤΟΡΙΑ τις ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΕΣ και τα ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
-- Μην περιμένετε συμπονοια και κατανοηση, μην περιμενετε αρχηγους και ηγετες... Μονο ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, παραμεριζωντας μικρα και ανουσια ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, μπορουμε ΑΚΟΜΑ να ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ.

Η προταση μου την οποια και ΔΗΜΟΣΙΑ καταθετω, οπως κανω ΠΑΝΤΑ..

1) ΑΜΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ τουλαχιστον 4000 αιτουντων ασυλο ως ΕΝΔΕΙΞΗ πνευματος κατανοησης και συνεργασιας της Κυβέρνησης με τον Λεσβιακο λαο.

2)ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τηλεοπτικη καλυψη, και οχι πισω απο κλειστες πορτες με τους εκλεγμενουςΒουλευτες, Δημαρχους και Περιφερειαρχη, που μας εκπροσωπουν, ουτως ωστε να γνωριζει ο κοσμος ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

3)ΑΝ τα παραπανω υλοποιηθουν ΜΙΑ "ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ" ΔΟΜΗ, της ταξεως των 2500 χιλιαδων,σε μερος που θα συναποφασιστει απ ολους και παντως εκτος και μακρυα του αστικου ιστου, και εδω καταθετω την προσωπικη μου εμπειρια λογω ενασχολησης επαγγελματικης, το νησι για πολλους λογους αλλα ΚΥΡΙΩΣ για ΛΟΓΟΥΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ δεν μπορει να υποστηριξει και θα ειναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ να γινει κατι αλλο.

Αυτα τα καταθετω και ΕΛΠΙΖΩ οτι θα πρυτανευσει η ΛΟΓΙΚΗ απο ΟΛΟΥΣ!!

Υ. Γ... Μην θεωρειται τον κοσμο ΔΕΔΟΜΕΝΟ και μην νομιζεται οτι με ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ, του στυλ καποιοι ακραιοι και φασιστες, θα τον "προσπερασετε".
Υπερασπιζεται οτι πιο ΙΕΡΟ εχει, την Πατριδα του και τη Ζωη του και ισως να μην ειναι τοσο Βολικος οσο θελετε να πιστεύεται.