Μπάχαλο στην Κυβέρνηση και στην μέση η Λέσβος- ΟΧΙ? από το ΥΠΕΘΑ για τα αρματαγωγά στην Μυτιλήνη


Παναγιωτόπουλος αδειάζει Μηταράκη με τα αρματαγωγά – Δεν έχουν φύγει και ακόμα δεν είναι βέβαιο ότι θα φύγουν παρά τις δηλώσεις του υπουργού μετανάστευσης

Πανέτοιμα για απόπλου είναι δυο αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού, μετά την ανακοίνωση του υπουργού μετανάστευσης ότι αναμένεται να φθάσουν αύριο στη Λέσβο για να φιλοξενήσουν 2.000 πρόσφυγες.

Λέγεται ότι η δήλωση του υπουργού Νότη Μηταράκη έπεσε σαν βόμβα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έτρεχε να το μαζέψει.

Κι ενώ η βοήθεια σε σκηνές ήδη έχει φθάσει στο νησί, πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και επικαλούνται στρατιωτικές πηγές, αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να πάνε τα αρματαγωγά εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης.

Εφόσον αυτό ισχύει, υπάρχουν δυο σοβαρά ερωτήματα:

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο οποίος συμμετείχε στην κυβερνητική σύσκεψη δεν εξήγησε επαρκώς τι συμβαίνει επιχειρησιακά;

Μήπως η πρωτοβουλία να ανακοινώσει δυο αρματαγωγά ήταν αυτοσχεδιασμός της στιγμής του υπουργού Νότη Μηταράκη χωρίς να έχει ενημερώσει προηγουμένως την κυβέρνηση;

Το ρεπορτάζ λέει ότι μάλλον συνέβη το δεύτερο και ότι ανακοινώθηκαν δυο αρματαγωγά χωρίς προηγουμένως να υπάρχει συννενόηση. Αμέσως μετά την ανακοίνωση το Πολεμικό Ναυτικό έθεσε σε ετοιμότητα δυο αρματαγωγά, ενισχύοντάς τα μάλιστα με προσωπικό για να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε μια τέτοια αποστολή.

Ωστόσο μέχρι πριν λίγο, το ΓΕΕΘΑ που χειρίζεται το θέμα δεν είχε στείλει κάποια σχετική διαταγή για τον απόπλου των πλοίων. Νωρίς το βράδυ άρχισαν να διαρρέουν και οι φήμες ότι τα αρματαγωγά δεν πρόκειται να πάνε, επιβεβαιώνοντας το κυβερνητικό αλαλούμ.

Εάν αποφασιστεί πάντως να πάνε, κάτι που μάλλον έχει ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί, θα πρέπει να υπολογιστεί ότι θα φθάσουν μετά από ταξίδι περίπου 20 ωρών.

Επιπλέον πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι είναι σαφώς προτιμότερο να ενοικιαστούν εμπορικά πλοία, τα οποία διαθέτουν καμπίνες για πολίτες και όχι να ταλαιπωρούνται τα αρματαγωγά που είναι προορισμένα για άλλη αποστολή.

Πηγή www.armyvoice.gr/