Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για το "λουκέτο" σε σχολεία της Λέσβου: "Δεν μπορούν οι δήμαρχοι να πάρουν τέτοια απόφαση"


Η απόφαση του Δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως και την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.κ. Θεοδωρικάκος και Λιβάνιος με παρέμβασή του στους Δημάρχους που ανακοίνωσαν ότι δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους τους τη Δευτέρα 14 Σπετεμβρίου, επισημαίνουν ότι ανάλογη απόφαση λαμβάνεται με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Υγείας (διατάξεις των περιπτ. Στ' παρ.2 και περ. Δ' του πρώτου άρθρου της 22/02/2020 ΠΝΠ - Α' 42).

Σημειώνεται ότι η απόφαση των δημοτικών αρχών, που ανακοινώθηκε το παρωί, επικαλείτο την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μετά την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και την παρουσία χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων σε κεντρικούς δρόμους του Δήμου Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μυτιλήνης "η απόφαση αυτή ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, οι οποίοι εξέφρασαν, μέσω Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, την ανάγκη για αναστολή έναρξης της σχολικής χρονιάς".

Και τα σχολεία του Δήμου δυτικής Λέσβου, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνουν κλειστά έως και την ερχόμενη Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Στην απόφαση αυτή προχώρησε η δημοτική Αρχή, λόγω παράτασης των έκτακτων μέτρων στη Λέσβο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και για την καλύτερη προετοιμασία της έναρξης της σχολικής χρονιάς, αλλά μετά από λίγη ώρα ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ανακοίνωσε ότι θα ανοίξουν την Δευτέρα κανονικά.

Πηγή: © thetoc.gr