Η δύσκολη χθεσινή διάσωση μετά από ανατροπή αλιευτικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Ασπρονησίου Λέσβου


Απεγκλωβισμός και διάσωση τριών ατόμων μετά από ανατροπή αλιευτικού σκάφους στη Μυτιλήνη

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης για ανατροπή αλιευτικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Ασπρονησίου ν. Λέσβου, με τρεις επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσαν δύο περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, ενώ από θαλάσσης επιχείρησαν Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., σκάφος δύναμης Frontex, σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και ιδιωτικό μέσο. Η λέμβος εντοπίστηκε άμεσα και απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες καλά στην υγεία τους, με τη συνδρομή δύτη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτη δύτη, ενώ λίγο νωρίτερα είχε περισυλλεγεί ένας άνδρας, επίσης καλά στην υγεία του.

Οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Μυτιλήνης, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΕΚΑΒ και διεκομίσθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης ''Βοστάνειο'' για παροχή πρώτων βοηθειών, απ' όπου και εξήλθαν.

Ανακοίνωση από τον δήμο Μυτιλήνης

Ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμαρχος, Στρατής Κύτελης, προσωπικά, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς το Λιμενικό Σώμα και την ηγεσία του, προεξάρχοντος του Κεντρικού Λιμενάρχη, Αντιπλοιάρχου Κωνσταντίνου Φλουρή, καθώς και στους διασώστες που συνέβαλαν με την καίρια και αποτελεσματική επέμβασή τους το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου, στη διάσωση και μεταφορά τριών συμπολιτών μας.

Τα τρία άτομα αγνοούνταν μετά την ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε τις βραδινές ώρες το ανατολικό μέρος του νησιού και προκάλεσε την ανατροπή του αλιευτικού σκάφους στο οποίο επέβαιναν.

Μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος διασώθηκαν ένας άνδρας και δύο γυναίκες, που μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού από την Σκάλα Συκαμιάς στην Μυτιλήνη, για περίθαλψη στο «Βοστάνειο».