ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ;


Να ένα ερώτημα που σχεδόν πάντα εγείρει έντονες συζητήσεις και διαφωνίες μεταξύ οικογενειών και φίλων.

Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι οι διακοπές είναι πάντα μια ευχάριστη είδηση και το που θα τις περάσουμε δεν θα πρέπει να δημιουργεί ένταση και άγχος παρά μόνο έναν ευχάριστο προβληματισμό στους εμπλεκόμενους. Εξάλλου, το να κατέχει κάποιος δύο ή και περισσότερα σπίτια μόνο ως θετικό μπορεί να εκληφθεί σε τέτοιες περιστάσεις. Οι υπόλοιποι θα ήταν καλό να μην παίρνουν καν θέση αν δεν μπορούν να εξασφαλίσουν έστω λίγες μέρες άδειας! Ακολούθως, θα επιχειρήσουμε να θίξουμε το θέμα προσπαθώντας να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά κάθε επιλογής. Τονίζουμε πάντως πως η τελική εκλογή ήταν είναι και πάντα θα παραμένει δική σας.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Τα Χριστούγεννα, ως μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, αποτελούν από μόνα τους είδηση. Βεβαίως, αν μπορεί να εξασφαλίσεις και μερικές μέρες συνεχόμενες ρεπό ή άδεια τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ευνοϊκά. Για να δούμε όμως τα θετικά του να περάσει κάποιος αυτές τις μέρες σε μια πόλη αλλά και τα αρνητικά. Καταρχήν, τα Χριστούγεννα στην πόλη είναι μαγικά καθώς υπάρχουν χιλιάδες λαμπιόνια σε σπίτια και καταστήματα και γενικότερα υπάρχει μια ευφορία και όλοι και όλες έχουν ανεβασμένη διάθεση και συνεχώς ψωνίζουν δώρα για μικρούς και μεγάλους. Το διευρυμένο ωράριο των καταστημάτων είναι βέβαιο πως βοηθάει στην αύξηση της κατανάλωσης. Από την άλλη, επικρατεί πολυκοσμία και σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές των ειδών αντί να μειώνονται, αυξάνονται. Αν λοιπόν δεν σας ελκύουν ιδιαίτερα αυτές οι συνθήκες, μπορείτε να προτιμήσετε μια εξόρμηση σε ένα κοντινό ή και πιο μακρινό χωριό για περάσετε λίγες στιγμές χαλάρωσης και «αποσυμπίεσης».



ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Το Πάσχα είναι μια ακόμη μοναδική γιορτή μέσα στο χρόνο που έχει συνδυαστεί στη μνήμη όλων με τον πολύ καλό ανοιξιάτικο καιρό που συνήθως τον συνοδεύει αλλά και με τόσα και τόσα έθιμα και παραδόσεις που χάνονται στο βάθος των αιώνων. Το ψήσιμο του οβελία, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι, η ρίψη βεγγαλικών, κροτίδων κ.ά. αλλά και η σχεδόν καθημερινή παρουσία μας στην εκκλησία μας φέρνουν κοντά σε όσα θυμόμαστε από παιδιά. Το Πάσχα σε ένα ελληνικό χωριό δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη εμπειρία στον πλανήτη Γη. Πράγματι, αν ρωτήσετε κάποιον τουρίστα που έτυχε να το βιώσει, θα σας πει πιθανότητα πως ένιωσε έκσταση και ενθουσιασμό αλλά και έκπληξη από το κέφι και τη ζωντάνια του κόσμου. Δεν πρέπει άλλωστε να αμελούμε να ερχόμαστε όσο πιο συχνά γίνεται κοντά στη φύση και το Πάσχα αποτελεί μια καταπληκτική ευκαιρία για αυτό.

Από την άλλη πλευρά, αν οι μπαλοθιές και το να ρίχνετε δυναμιτάκια ή το να σουβλίζετε ένα αρνί, δεν σας συγκινούν ή ακόμη χειρότερα σας απωθούν, μπορείτε πολύ απλά να παραμείνετε στο κλεινόν άστυ αυτές τις Άγιες ημέρες έτσι ώστε να αποστασιοποιηθείτε από το όλο αυτό κλίμα που μόλις περιγράψαμε. Είναι δεδομένο ότι σε όποια πόλη και αν βρεθείτε, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, θα υπάρχει ελάχιστος κόσμος πέραν των όσων παραμένουν αναγκαστικά λόγω της εργασίας τους.

Εμείς αυτό που μπορούμε να ευχηθούμε είναι κάθε μεγάλη γιορτή από εδώ και πέρα να γιορτάζετε με τη μεγαλοπρέπεια που τις αρμόζει μακριά από το φάντασμα της πανδημίας του Covid-19 που μόνο προβλήματα υγείας δημιούργησε αλλά και οικονομικά ζητήματα λόγω του αναγκαστικού εγκλεισμού και της απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Σημαντική συμβουλή: Όπου και αν επιλέξετε να περάσετε τις διακοπές των Χριστουγέννων ή του Πάσχα, επιλέξτε κρεβατοκάμαρες από την Welhome και κάθε λογής έπιπλα από την Welhome για να ανακαινίσετε την κύρια ή την εξοχική σας κατοικία. Είναι η καλύτερη εταιρεία του χώρου και έχει μοναδικές προσφορές όλο το χρόνο. Κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας για λίγο καλύτερες γιορτές. Το αξίζετε!