Το μπαλάκι στον Δήμο Δυτικής Λέσβου..- «Κλειστό κέντρο ταυτοποίησης στα όρια των δυο δήμων» (BINTEO)

 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιφέρεια υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Σ. Κυτελης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Τ. Βερρος, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μυτιλήνης κος Παπαρισβας, ο πρόεδρος του επιμελητήριου Λέσβου κος Μυρσινιας, ο πρόεδρος της Δ.Κ Μυτιλήνης κος Κουζινογλου καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου εστίασης ΑΣΠΙΔΑ κος Γιαννακας.

Από την σύσκεψη δεν βγήκε κάτι καθώς ο δήμος δυτικής Λέσβου φαίνεται να μην συμφώνησε με τις προτάσεις του δήμου Μυτιλήνης και το αντίστροφο.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε πως πρέπει να τα βρούνε πρώτα οι δυο δήμοι.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης με την σύμπνοια των φορέων που παραβρέθηκαν στην σύσκεψη συμφώνησαν να γίνει ένα κλειστό κέντρο ταυτοποίησης λίγων ατόμων εκτός κατοικημένης περιοχής στα όρια των δυο δήμων της Λέσβου με την προϋπόθεση να κλείσουν όλες οι δομές μεταναστών και φυσικά ο Καρα Τεπες..

Ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βερρος είπε πως πρώτα πρέπει να γίνει μια ολική αποσυμφόρηση του νησιού και μετρά να μιλήσουν γι΄όλα τα αλλά..

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Μυτιλήνης μαζί με τους φορείς πραγματοποίησαν συνέντευξη και συμφώνησαν όλοι να γίνει ένα κλειστό κέντρο ταυτοποίησης εκτός κατοικημένων περιοχών..

Να σημειωθεί πως αποκλείστηκε από τους επιστημονικούς φορείς το ενδεχόμενο απεργίας και κινητοποιήσεων 

Το LesvosPost.com κατέγραψε όλη την συνέντευξη Live δείτε την εδώ:

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FLesvosPost%2Fvideos%2F337391544342702%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>


Η συνέντευξη του Δήμαρχου Μυτιλήνης

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν πάει άλλο,αυτή την στιγμή χρειάζονται αλληλεγγύη και οι κάτοικοι του νησιού και όχι μόνο οι μετανάστες ο Δήμος Μυτιλήνης δεν αντέχει άλλο, αδυνατεί να βοηθήσει στην αποκομιδή σκουπιδιών , στον φωτισμό και ότι εξαντλείτε στις μετανασταυτικές ανάγκες οι οποίες έχουν εγκατασταθεί στο ΚΑΡΑ-ΤΕΠΕ, μετά το κάψιμο του ΚΥΤ της Μόριας το οποίο ήτανε μία εξέλιξη και δεν θα πρέπει να ξανανοίξει, αυτό είναι πλέον δεδομένο, το να οδηγηθούν 12,000 και πλέον μετανάστες σε μία δομή μέσα στον αστοικό ιστό της πόλη μας βρίσκει κάθετα αντίθετους έγινε εν αγνοία μας, εν αγνοία του Δήμου, εν αγνοία των συμπολιτών μου και εν αγνοία όλων. Είναι επιτακτική ανάγκη και το διαμηνύουμε στους πάντες ότι αυτή η δομή δεν θα μείνει εκεί που είναι ως μόνιμη δομή.

Δεν θα αφήσουμε αυτήν την κατάσταση να διαιωνίζετε και να φύγουν από το νησί τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας.

Ζητάμε από τον δήμο Δυτικής Λέσβου να συνεννοηθούμε ώστε να στηθεί μια δομή στα όρια των Δήμων με σκοπό μόνο την ταυτοποίηση και την απόδοση ασύλου και μετά όλοι να φεύγουν.

Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι όλες οι δομές της Λέσβου ακόμα και τα σπίτια με μετανάστες που υπάρχουν μέσα στην πόλη να κλείσουν και να φύγουν όλοι οι μετανάστες από το νησί.

Αυτό είναι κάτι που το καταθέσαμε και το συζητήσαμε με την Δυτική Λέσβο
και συμφωνούμε σε μια δομή στο πουθενά έξω από κατοικημένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που θα το δημοσιοποιήσουμε μόνο αν μας υποσχεθεί η κυβέρνηση ότι με το που ξεκινήσει η δομή θα ξεκινήσουν και τα πλοία για να φεύγουν

Θέλω να πιστεύω ότι η άποψή μας θα επιλύσει το θέμα γιατί κανένας δεν θα δεχτεί μια δομή μέσα στον Δήμο του. Πρέπει να διεκδικήσουμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις και ότι μέχρι τα Χριστούγεννα οι μισοί θα φύγουν και μέχρι το Πάσχα θα έχουν φύγει όλοι.

Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν αντέχουμε άλλο, δεν αντέχει ο Δήμος, δεν αντέχει το νησί μας, έχουμε εξαντληθεί.

Θα το παλέψουμε ως το τέλος, δεν θα αφήσουμε τον Δήμο μας να καταστραφεί.»