Μόλις 800 μετανάστες μπήκαν στη νέα δομή του Καρα Τεπέ – 21 τα μέχρι τώρα κρούσματα covid-19


Στις 8 το βράδυ της Δευτέρας σταμάτησε η διαδικασία καταγραφής και ελέγχου όσων προσφύγων προσέρχονται στη νέα προσωρινή δομή προσφύγων στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ και σήμερα προσήλθαν μόλις 250 πρόσφυγες.

 Από το βράδυ του Σαββάτου που ξεκίνησε η εγκατάσταση των ανθρώπων στη νέα δομή 800 αιτούντες άσυλο κατεγράφησαν και εγκαταστάθηκαν στις σκηνές.

 Σήμερα εντοπίστηκαν αλλά έξι θετικά κρούσματα του κορονοϊού ανεβάζοντας σε 21 τα συνολικά θετικά περιστατικά, τα οποία έχουν εγκατασταθεί σε ξεχωριστό χώρο που έχει διαμορφωθεί μέσα στη δομή.

Ωστόσο υπάρχει μεγάλη απροθυμία μεταξύ των προσφύγων που θεωρούν νέα φυλακή τη δομή αυτή και προτιμούν να παραμένουν στο δρόμο του Καρά Τεπέ που παραμένει 6η μέρα σήμερα κλειστός δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις της περιοχής αλλά και στην μετακίνηση του κόσμου.

Στο μεταξύ χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Περιφέρεια, παρουσία της περιφερειακής αρχής του δημάρχου Μυτιλήνης και του συντονιστικού των επιστημονικών φορέων, απουσία του δημάρχου Δυτικής Λέσβου. Ζήτησαν να μετακινηθούν οι πρόσφυγες με πλοία στην ηπειρωτική χώρα ενώ δεν υιοθετήθηκε η πρόταση του Περιφερειάρχη για απεργία.

Πηγή ΕΡΤ Αιγαίου