Από σάπιο.... Ολοκαίνουργιο- Νέο όχημα 4*4 στην Άμπελο


Ευχαριστήριο!

Προς τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ.Κύτελη και το Δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με την παραχώρηση παροπλισμένου οχήματος.     

    Η εθελοντική ομάδα Άμπελος με την βοήθεια του Θεού ασχολείται με την πολιτική προστασία από το 2004. Μέχρι σήμερα είχε στην διάθεση της τέσσερα οχήματα, από τα οποία το πυροσβεστικό όχημα Ford Ranger αγοράσθηκε το 2009 , καινούργιο 21.450 ευρώ , ποσό που συγκεντρώθηκε κυρίως από ετήσιες εκδηλώσεις που διοργανωσε η Άμπελος και από χορηγίες, ενώ τα υπόλοιπα τρία οχήματα είναι από δωρεές ομοχωριων μας από το εξωτερικό , τους οποίους με πολύ αγάπη ευχαριστούμε πολύ.
Ουδέποτε όμως από το 2004 έως σήμερα μας παραχωρήθηκε από οποιονδήποτε δημόσιο φορέα κανένα όχημα γι'αυτό και είναι ιδιόκτητα.

  Σε συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ.Κυτελη του καταθέσαμε ένα αίτημα, αν υπαρχει κάποιο όχημα 4χ4 παροπλισμένο ή για απόσυρση, το οποίο έχουμε ανάγκη ώστε να χρησιμοποιηθεί τον χειμώνα για εκχιονισμό , μια που είμαστε το χειμώνα από τα πρώτα μέρη του νησιού που πιάνουν πολύ χιόνι καθώς και για πυροπροστασία κατά την αντιπυρική περίοδο.

Ο Δήμαρχος αφού εξέτασε το αίτημα ,μας απάντησε θετικά .

Ότι υπάρχει ένα οχήμα παροπλισμένο χρόνια παρατημένο και σε άσχημη κατάσταση, το οποίο μπορούσαν να το παραχωρήσουν κατόπιν απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Πράγματι το αυτοκίνητο ήταν σε άσχημη κατάσταση χαλασμένο διότι είχε αρκετά μηχανικά προβλήματα , και όχι μόνο.Εκτός αυτού το όχημα ήταν τρακαρισμένο παντού με πολλές σκουριές .Παρ' όλα αυτά τολμησαμε και πήραμε το ρίσκο να κάνουμε το αίτημα στο δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση χρήσης του οχήματος στην Άμπελο με σκοπό να το επισκευασουμε εμείς και να χρησιμοποιηθεί στην πολιτική προστασία και πράγματι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ομόφωνα θετική.


 Ξεκινήσαμε λοιπόν πληρώσαμε και επισκευασαμε όλα τα μηχανολογικά προβλήματα όπως τουρμπίνα , αντλια, μπεκ ,ιμάντα χρονισμού ,ψυγείο ,μεσαία τριβή , μπροστινό σύστημα.υδραυλικα,ηλεκτρολογικά κ.α. Επίσης επιδιόρθωσαμε όλα τα τρακαρισμένα σημεία , αντικαταστήσαμε τα σάπια και βάψαμε ξανά όλο το όχημα. Τοποθετήθηκαν συνολικά στο όχημα 27 νέα ανταλλακτικά , εκτός από αυτά τοποθετήθηκαν ,φάρος, ασύρματος, ραδιόφωνο, σειρήνα, προβολείς, σύνολο 2000 ευρω,,και αφού επισκευασαμε και τον πυροσβεστικό εξοπλισμό τον τοποθετήσαμε πάνω στο όχημα και με μεγάλη χαρά ξεκίνησε για περιπολίες..


 Ο Δήμος Μυτιλήνης τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ συνέβαλε στην όλη προσπάθεια προσφέροντας δύο λάστιχα, μια μπαταρία και μας επισκεύασε την αντλία πετρελαίου . Τα εργατικά για την επισκευή του οχήματος καθώς και τα υπόλοιπα ανταλλακτικά προσφορά από την Άμπελο σε ένα δημόσιο όχημα .
Ένας μήνας δουλειά ,τρέξιμο και πολύ υπομονή.   
                       
     Ως Άμπελος σωματείο εθελοντών, θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον δήμαρχο κ. Κύτελη καθώς και όλο το δημοτικό συμβούλιο για την ομόφωνη θετική απάντηση στο αίτημα μας.

Επίσης ευχαριστούμε τους Αντιδήμαρχους κ.Φρατζεσκο Μιχάλη κ. Δαγκλή Ευστράτιο και ιδιαίτερα τον κ. Ραφαηλ Μελιγωνίτη για την πολύτιμη βοήθεια του , επίσης την κ. Γεωργία Καμπούρη για την κατασκευή καλύμματα των πίσω καθισμάτων, τον κ. Χρήστο Τερζίου που διέθεσε 100 ευρώ για το όχημα καθώς και όσους εργάστηκαν και βοήθησαν αφιλοκερδώς στην αποκατάσταση του οχήματος. Καλοτάξιδο!