Ένας χρόνος "Δήμος Δυτικής Λέσβου" - Τ. Βερρος «Μέσα σε 3 μήνες τα καταφέραμε… και συνεχίζουμε»


Ένας χρόνος έχει περάσει από τις εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 και τη νίκη του συνδυασμού «Μαζί από την αρχή» στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Την συγκίνηση των πρώτων λεπτών διαδέχτηκε η δέσμευση για δουλειά και αφοσίωση στην καθημερινότητα του πολίτη και στις ανάγκες όλου του Δήμου.

365 μέρες μετά, μπορούμε με ασφάλεια πλέον να σχολιάσουμε το πρώτο δείγμα δουλειάς της νέας δημοτικής σύνθεσης με νέους ανθρώπους σε καίριες θέσεις, με νέες ιδέες, πληθώρα δελτίων τύπων και δημοσιεύσεων για τα γενόμενα.

Για αυτό το λόγο ο 1ος δήμαρχος Δυτικής Λέσβου ανάρτησε το παρακάτω απολογιστικό μήνυμα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκλογή του στις Δημοτικές Εκλογές της 26ηςΜαΐου 2019:

«Τα πρώτα γενέθλια του Δήμου Δυτικής Λέσβου, σήμερα. Ήταν πολλοί εκείνοι που πίστευαν ότι θα περνούσαν κάποια χρόνια για να μπορέσει να λειτουργήσει ο νέος Δήμος. Μπορέσαμε μέσα σε 3 μήνες να τα καταφέρουμε, αν και στην αρχή δεν υπήρχε καρέκλα και γραφείο να καθίσουμε και κτίρια να στεγαστούμε. Πολλοί περισσότεροι επίσης πίστευαν ότι ο νέος Δήμος θα ήταν αδύναμος και μάλλον θνησιγενής. Από την μία δεν υπήρχαν υπηρεσίες για μεγάλο διάστημα, από την άλλη ο κορωνοϊός, τα έσοδα μας σχεδόν μηδενίστηκαν. Όσο για την "προίκα" των 2 εκ ευρώ που θα λαμβάναμε από τον τέως Δήμο Λέσβου, αυτό κατέληξε ως το πιο σύντομο ανέκδοτο. Αφού πράγματι οι πόροι μας ήταν ελάχιστοι, στραφήκαμε στο κυνήγι των προγραμμάτων. Δεκάδες προτάσεις έχουν ήδη υποβληθεί και αρκετές ήδη έχουν εγκριθεί. Έτσι, χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών, ωριμάζουμε μελέτες και προχωρούμε με έργα σε όλους τους τομείς.Τέλος, σχεδόν οι πάντες, ήταν βέβαιοι ότι η διάσπαση των Δήμων θα είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία κέντρου μεταναστών στην περιοχή μας. Το τι έγινε, είναι γνωστό.Έκλεισε η δομή της Σκαμνιάς και δεν βλέπω κάτι άλλο σχετικό. Όσον αφορά τον χώρο καραντίνας, εδώ και αρκετό καιρό, φιλοξενεί 0 (μηδέν) άτομα. Πριν λίγο καιρό είπαμε ότι στρεφόμαστε πλέον στην καθημερινότητα. Από σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Αρχίζει η μάχη των έργων. Δουλειά μας, άλλωστε.Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες για την υπομονή τους και για συμπαράσταση αλλά και τον αγώνα τους όταν χρειάστηκε και όλους τους εκλεγμένους για την προσπάθεια τους. Είμαι βέβαιος ότι το στοίχημα θα το κερδίσουμε.»