2.308 άδειες οδήγησης εκδόθηκαν ψηφιακά στο Β. Αιγαίο από 11/05-Τέλος στην αναμονή που άγγιζε το εξάμηνο


Πάνω από 90.000 προσωρινές άδειες οδήγησης έχουν εκδοθεί μέσω της ψηφιακής διαδικασίας σε όλες τις Περιφεριακές Διευθύνσεις Μεταφορών της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με υψηλές ταχύτητες λαμβάνουν πλέον οι επιτυχόντες της πρακτικής δοκιμασίας υποψήφιων οδηγών την προσωρινή άδεια οδήγησης, καθώς από τις 11 Μαΐου, όταν τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή, έχουν εκδοθεί 90.845 προσωρινές άδειες οδήγησης.

 

Η κατανομή των αδειών οδήγησης ανά την επικράτεια

Με βάση την τελευταία σημερινή αναφορά, τα στοιχεία για τον αριθμό των ξεχωριστών προσωρινών αδειών οδήγησης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχουν εκδοθεί ανά Περιφέρεια, είναι τα εξής:

Ανατολική Μακεδονία & Θράκη 5.263, Αττική 27.713, Βόρειο Αιγαίο 2.308, Δυτική Ελλάδα 6.401, Δυτική Μακεδονία 2.371, Ηπειρος 3.222, Θεσσαλία 6.575, Ιόνια Νησιά 2.228, Κεντρική Μακεδονία 15.055, Κρήτη 5.654, Νότιο Αιγαίο 4.092, Πελοπόννησος 5.522 και Στερεά Ελλάδα 4.441.


-Τέλος στην αναμονή μέχρι και 6 μήνες για τις άδειες οδήγησης

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη θέσπιση του προσωρινού ψηφιακού διπλώματος, η μέση διάρκεια αναμονής για να πάρει κάποιος το δίπλωμά του ήταν περίπου τέσσερις μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις, το διάστημα αυτό άγγιζε τους έξι μήνες. Πριν από έναν χρόνο, η καθυστέρηση έκδοση αδειών έφτασε ακόμη και τον 1,5 χρόνο για κάποιους οδηγούς.

Ο υποψήφιος οδηγός που πετυχαίνει και στην πρακτική δοκιμασία μπορεί μέσα σε διάστημα δύο ημερών να εκτυπώνει από τον προσωπικό του υπολογιστή, με τους κωδικούς Taxisnet, την προσωρινή άδεια και να οδηγεί νόμιμα έως ότου εκδοθεί το κανονικό δίπλωμα.

 

Η ψηφιακή άδεια οδήγησης σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Έτσι, οι νέοι οδηγοί αποφεύγουν την ταλαιπωρία της αναμονής και παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών, εξοικονομούνται πόροι και εργατοώρες στο Δημόσιο και, επίσης, καθιερώνονται διαδικασίες διαφάνειας.

Η έκδοση της ψηφιακής προσωρινής άδειας οδήγησης είναι ένα από τα έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πηγή: https://www.iefimerida.gr