Ηχηρή απουσία Μουτζούρη από την επίσκεψη της ΠτΔ στην Μορια- Ένταση και δακρυγόνα λίγο έξω από το ΚΥΤ (PICS, VIDS)


Στα πλαίσια της επίσκεψης της στην Μυτιλήνη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, επισκέφτηκε πριν λίγο το Κ.Υ.Τ Μόριας ενώ το απόγευμα αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια της νέας δομής υγείας αποτέλεσμα δωρεάς της Ολλανδικής Κυβέρνησης που θα κάνει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ωστόσο ακόμα δεν γνωρίζουμε αν η ίδια η Πρόεδρος θα παρευρεθεί.


Κατά την παρουσία της στο ΚΥΤ Μόριας, η πρόεδρος ενημερώθηκε για τον αριθμό των διαμενόντων εκεί ενώ επίσκεψη πραγματοποίησε και στην μονάδα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της Ηλιαχτίδας στην Μόρια. Επιπλέον επισκέφτηκε και τον καταυλισμό του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ βγάζοντας μάλιστα και selfie με διαμένοντες εκεί.


Στην συνέχεια συνάντησε φορείς και εκπροσώπους των κατοίκων του χωριού της Μόριας και των όμορων κοινοτήτων.

Την πρόεδρο συνόδεψαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος ΛογοΘέτης και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ηχηρή ήταν η απουσία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ο οποίος είχε δηλώσει πως μια επίσκεψη της Προέδρου στις μεταναστευτικές δομές επισημοποιεί και φανερώνει αποδοχή της κατάστασης στα νησιά καθιστώντας αδύνατο το οριστικό κλείσιμο των δομών. Απών από την περιοδεία της Κατερίνας Σακελαροπουλου και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κυτελης

Τέλος μικροεπεισόδια σημειώθηκαν μεταξύ κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την επίσκεψη της Προέδρου στο ΚΥΤ και αστυνομικών που είχαν κλείσει τους δρόμους και δεν άφηναν τους κατοίκους να εκδηλώσουν την αγανάκτησης τους.

Πηγη samos24.gr