Οικονομική στήριξη λογω COVID-19 ζητάνε οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί της Λέσβου- Συνάντηση με περιφερειάρχη


Συνάντηση είχε σήμερα ο σύνδεσμος ιδιοκτήτων ταξί Λέσβου με τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ ΛΟΓΩ COVID-19

Η χώρα μας εδώ και αρκετούς μήνες αντιμετωπίζει μία πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση , την πανδημία του covid-19 .

Όλο αυτό το διάστημα οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί παρέχουμε τις υπηρεσίες μας , αψηφώντας τον κίνδυνο μόλυνσης μας από τον ιό covid-19 . Με ιδίους πόρους πραγματοποιήσαμε απολυμάνσεις στα οχήματα μας , προμηθευτήκαμε μάσκες τόσο για εμάς όσο και για τους επιβάτες μας , τοποθετήσαμε διαχωριστικό ανάμεσα σε εμάς και τους επιβάτες μας ,  ώστε να συνδράμουμε στην μη διασπορά του τόσο επικίνδυνου ιού . Ταυτόχρονα ακολουθήσαμε και ακολουθούμε κατά γράμμα τις υγειονομικές οδηγίες της κυβέρνησης που αφορούν τον μέγιστο αριθμό μεταφερομένων επιβατών  καθώς και την ενημέρωση των επιβατών μας για τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τους  τα οποία πρέπει να λαμβάνουν και εκτός των ταξί μας .

Σήμερα λόγω της υγειονομικής κρίσης έχουμε μία συνεχή πτώση τζίρου της τάξης του 70% . Η πτώση αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη μεταξύ άλλων και με την κατακόρυφη πτώση του αριθμού των επισκεπτών-τουριστών λόγω των απαγορεύσεων μετακινήσεων προς την χώρα μας εξαιτίας του covid-19 .

Επιπρόσθετα τα μηνύματα για το ερχόμενο φθινόπωρο είναι εξίσου δυσοίωνα , αφού το τελευταίο διάστημα έχουμε αυξανόμενο αριθμό νέων κρουσμάτων και δικαιολογημένη σταδιακή αυστηροποίηση  των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας .
           
Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη η πολιτεία να σταθεί αρωγός την δύσκολη αυτή περίοδο στους ιδιοκτήτες και οδηγούς ταξί , ώστε να εξακολουθήσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην μεταφορά των πολιτών για την ικανοποίηση των αναγκών τους ( προμήθεια φαρμάκων και ειδών διατροφής  , επίσκεψη σε νοσοκομείο για ιατρικούς λόγους , προσέλευση στην εργασία τους κλπ ) ήτοι:
1.    Χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάϊο , Ιούνιο και Ιούλιο , σε περίπτωση δε συνέχισης των μέτρων πρόληψης κατά της πανδημίας και για τους λοιπούς μήνες μέχρι την επιστροφή στην κανονικότητα και την ολική άρση των μέτρων.
2.    Έκπτωση 50% των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2020 (η οποία έκπτωση θα γίνει στα τέλη του 2021 αφού του 2020 έχουν ήδη πληρωθεί ).
3.    Μέχρι την ολική άρση των μέτρων να παραταθεί η μέχρι σήμερα έκπτωση των 25% στην εμπρόθεσμη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών .
4.    Χρηματοδότηση αντικατάστασης οχημάτων ανεξαρτήτου καυσίμου , τόσο για μεταχειρισμένα εισαγωγής έως πέντε ετών ( 40%) , όσο και για καινούργια ( 70%) .
5.    Έως την ολική άρση των μέτρων μείωση του ΦΠΑ αγορών των ανταλλακτικών και των εργασιών επισκευής / συντήρησης καθώς και του πετρελαίου κίνησης κατά 9 μονάδες 

Στο σημείο αυτό πρέπει να γίνει ειδική μνεία ως προς την τεράστια προσφορά του κλάδου των ταξί στην μη διασπορά του ιού covid-19 , αφού μέσα στο ταξί μας μεταφέρουμε κατά κανόνα άτομα τα οποία ζουν / εργάζονται στον ίδιο χώρο ή είναι γνωστά μεταξύ τους και όχι τελείως άγνωστα μεταξύ τους άτομα όπως αυτό γίνεται κατά την μεταφορά επιβατών με λεωφορεία /τρένα /καράβια/αεροπλάνα