«Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και στα Κέντρα Υγείας του νησιού»


Ζητά η Αγωνιστική Συσπείρωση  Υγειονομικών

Σαν να χτυπάει την πόρτα του νησιού μας τώρα η πανδημία και να μην πέρασαν έξι μήνες μέσα στους οποίους φάνηκε η γύμνια του ΕΣΥ, ως αποτέλεσμα συνειδητών πολιτικών λιτότητας της τωρινής,  όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η διοίκηση του Νοσοκομείου και της 2ης ΥΠΕ, πιστή σ’ αυτές τις πολιτικές συνεχίζει σ’ αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο, εν μέσω μάλιστα πολλών νέων κρουσμάτων στο νησί.  

Όπως και στην αρχή της πανδημίας έτσι και τώρα , αποδεικνύεται ο εμπαιγμός και  η πάγια τακτική αντιμετώπισης των ζητημάτων υγείας . Αφού από τη  μια βγαίνουν στον τύπο ανακοινώσεις για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και δημιουργία νέας μονάδας υγείας ( μάλιστα μέσα σε 15 μέρες! )  και από την άλλη, αποψιλώνουν  το δυναμικό  του    Κέντρου Υγείας  Μυτιλήνης,  με την αναγκαστική μετακίνηση νοσηλευτικού προσωπικού,  προκειμένου να καλυφθούν πάγιες ανάγκες, άδειες  και ρεπό, με αποκορύφωμα την αναγγελία μετακίνησης συναδέλφισσας  λίγο πριν τη συνταξιοδότηση.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή πρακτική και ζητάμε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού,  επαρκούς να καλύψει τις ανάγκες τόσο του νοσοκομείου όσο και των Κέντρων Υγείας του νησιού.